МОСВ публикува отчет за свършената работа

  • 07 март 2013 16:48

  • 873
  • 1
МОСВ публикува отчет за свършената работа
© Булфото

Преодоляхме критичното изоставане в управлението на сектор "Околна среда" - сега системата работи ефективно и прозрачно за изпълнение на националните приоритети.

Това посочва министърът на околната среда и водите Нона КараджоваНона Караджова Нона Караджова е министър на околната среда и водите в правителството на Бойко, цитирана от БТА. Министерството е публикувало на интернет страницата си отчет за постигнатите резултати през мандата на правителството. През изтичащия мандат МОСВ е провело няколко основни реформи в съответствие с приоритетите и целите на правителството в сектор "Околна среда" - преодоляло е критичното изоставане в управление на сектора и в изпълнението на европейските ангажименти на страната; концентрирало е целия финансов ресурс от международни и национални финансови източници за реализиране на национални приоритетни проекти; ускорило е многократно изграждането на стратегическата екологична инфраструктура на градовете, се посочва в доклада.

Според МОСВ е минимизиран рискът за българските данъкоплатци от налагане на санкции за стотици милиони евро; изградена е изцяло националната политика по изменение на климата и е установен необратим процес за преминаване към модерно управление на отпадъците. Министерството е подчинило дейността си на принципите на открито управление, диалог с всички партньори, контрол и отчет пред обществото, създаване на конкурентна среда за бизнеса с прозрачни правила и намаляване на бюрокрацията, времето и цената на услугите за бизнеса и гражданите.
 
 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
873 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ДОЛУ ИЗМАМНИЦИТЕ ОТ ГЕРБ - ПЪК И ДРУГИТЕ

2013.03.09 | 14:37

1
М А Л Й Й Й Й Й Й !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини