Писмо призовава имамите да гласуват за Касим Дал (снимка)

  • 07 март 2013 16:38

  • 2382
  • 4
Писмо призовава имамите да гласуват за Касим Дал (снимка)
©

Писмо призовава имамите да  не гласуват за ДПС, а за партията на Касим Дал - Народна партия „Свобода и достойнство".

„Уважаеми имами, господин Реджеп Таип Ердоган - всеки от Вас го познава - каза да защитим правата си, гласувайки за Касим Дал", се казва в писмото.

Главното мюфтийство  обаче съобщи, че няма нищо общо с писмото. "Това писмо е фалшификат", категорични са от мюфтийството.

Главното мюфтийство обяснява, че от началото на 2013 г. не използва тази корпоративна бланка, на която писмото е инкорпорирано, положеният печат и подпис също са преправени и не на последно място - Мюсюлманско изповедание е религиозна институция, която не се занимава с каквато и да била политическа дейност, още повече не би си позволила да съветва обществото относно техните политически предпочитания.

Главно мюфтийство призовава имамите, които са получили подобно писмо, да уведомят местните поделения на МВР и Прокуратурата.

 

 

 

 




 

Последвайте канала на

Десислава Станева
2382 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2013.03.09 | 01:16

4
Драйфа ми се от вашите религии - попове, ходжи и т.н. Тези религии са наука за олигофрени.

2013.03.08 | 14:40

1
Така мислиш ти, защото си християнин. Ако кажеш на друг християнин, че не си падаш по религиите - примерно на мен, аз просто ще ти отвърна, че всеки си има право на собствен избор и че тва си е твоя работа (лично за мен си глупак, но примерно ти говоря). Колкото до мюсюлманите, ако кажеш на мюсюлманин, че религията му не струва и че е религия за олигофрени - най-вероятно ще се самоубие с цел да те убие и теб. Тези фанатизирани безмозъчници не са нормални хора с нормален начин на мислене като теб и мен, глупави ми приятелю.

2013.03.09 | 01:16

3
няма оправия със тези!

2013.03.09 | 01:16

2
Имахме си една етническа партия. Сега са вече две. Честито!

Добави коментар

Водещи новини