36% от сметките за парно в София са по-високи от миналогодишните

  • 06 март 2013 19:35

  • 930
  • 3
36% от сметките за парно в София са по-високи от миналогодишните
©

36% от клиентите на столичната топлофикация са платили по-високи сметки за януари, отколкото година по-рано. Това показват проверките, които продължават, съобщи Нова телевизия.

В 8% от сградите е отчетено по-високо потребление на топлинна енергия.

Все още се проверява дали има отклонения и какви са причините за това.

Експертите от техническия университет, които правят проверката, отправиха своите препоръки. Сред тях са да се позволи на етажната собственост сама да определя размера на таксата за сградна инсталация. Добър резултат можело да даде и отделното измерване на енергията за отопление и тази, която сме използвали за загряване на топлата вода у дома.

Последвайте канала на

Десислава Станева
930 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
"...маскари са до един!"

2013.03.07 | 12:01

3
чакай, бе, никой нищо не каза за увеличение на цените на парното... докога това ще продължава?! Абе, ей, ония от ДКЕВР, толкова оставки имаше, не остана ли един свестен, бе, да му се не види, който да направи нещо свястно, или вие какво, на вас не ви дреме, че се краде от хората? Нали уж сте "регулатор"?! Хайде, една голяма и на вас и да се махате, че ще дойда с картечницата! Писна ми от бюрокращина!!! Хора, протестирайте!
ANONIM

2013.03.07 | 07:35

2
Сметкката ми за парно е 365 лв. за декември и 310. лв за януари- За сравнение миналата година беше 240лв. за 78кв. апартамент при много по-ниски температури..Краде ли някой и кой е той?НА ВНИМАНИЕТО НА ПРОКУРАТУРАТА И НА ЦЯЛАТА ПРЕСА...ЩО Е ТО МОНОПОЛ???Не е ли време топлофикация да изкара тръбите в общите части и да спре рекета за спрян радиатор?
Направи си сам

2013.03.07 | 07:35

1
Нищо няма да изкарат сами тия боклуци. Чакаш да го спрат, ловиш флекса и всичко през прозореца. Да имат мангалите к'во да си берат да не хленчат.

Добави коментар

Водещи новини