Издирват Славчо Атанасов с полиция

  • 06 март 2013 19:31

  • 4713
  • 4
Издирват Славчо Атанасов с полиция
© Булфото

Ревизори от АДФИ в Пловдив се опитват да открият бившия кмет Славчо Атанасов, за да му връчат два акта, а след тях и наказателни постановления. Многократните им опити да го намерят на домашния му адрес на ул. "Скопие" и на мобилния му телефон ударили на камък, съобщава 24 часа. 

В момента издирването е възложено на пловдивската община. "Ако и ние не го открием, ще възложим да го търси общинска полиция", заяви зам.-кметът Розалин Петков. Актовете са от финансова ревизия за последната година от кметуването на Атанасов. Тя установила, че е нарушил наредбата за възлагане на обществени поръчки. "Ако не получи актовете, не могат да му бъдат съставени наказателни постановления и очевидно затова е неоткриваем", коментира Петков. Последната му надежда е да му ги връчи на предстоящата общинска сесия, тъй като Атанасов е съветник от НИЕ.

Петков допълни, че пловдивската община е била 2 дни със запорирани сметки заради Славчо Атанасов. По време на неговото управление са актувани строително-ремонтни работи на фирма "Инжстрой" за разширението на бул. "Руски". Фактурираните дейности надхвърлят с 2,161 млн. лева сумата от тази, която е записана в договора. Като кмет Атанасов отказал да изплати разликата от 2,161 млн. лева и фирмата е осъдила градската управа. Частен съдебен изпълнител е наложил на 4 март т.г. запор върху сметките на общината. "Платихме тази огромна сума от парите на данъкоплатците, а сметките на общината вече са разблокирани", обясни Петков.

"Не коментирам Розалин Петков", отсече пред репортери  Славчо Атанасов и каза латинската сентенция "Орелът не лови мухи". Той обясни, че всички досегашни наказателни постановления, които е получавал, са паднали в съда, защото били съшити с бели конци. "След 187 проверки дано и Иван Тотев излезе чист като мен", добави екскметът. Той увери, че щял да отиде в АДФИ да си получи лично двата акта. Адвокатката му Соня Ташева допълни, че договорът за бул. "Руски" с "Инжстрой" е сключен от Иван Чомаков. Атанасов не платил надхвърлената сума, защото комисия в миналия мандат, оглавявана от съветника Любозар Фратев, била категорично против.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
4713 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
пловдивчанин

2013.03.07 | 04:47

4
И за какво го търсите? Защото, както обикновено, се краде, и той е решил да не цепи басма на никого? Славчо Атанасов бе страхотен кмет и при него Пловдив процъфтя! Или вие какво ще кажете - той нарушава закона... как ли пък не! Колко пари струваше на хората Цанков Камък? 200 милиона повече! Нищо не се каза, защото трябваше да се платят, че някой реши да си присвои хубава сумичка. А сега, когато кметът бе справедлив и ги отсече, ще го съдят!
Пловдивчанин

2013.03.07 | 04:46

3
Боклук мръсен !!!

2013.03.07 | 04:46

2
Славчо Атанасов беше един от малкото свестни кметове в България, а те наистина са малко(броят се на пръстите на едната ми ръка). Не съм платен писач, получаващ по 5ст на хвалебствен коментар, те работят до 17:00 :Д Кмета беше свестен направи много за града.
до 1 и 3

2013.03.07 | 04:46

1
Момчета,вие със 100% сигурност не сте от Пловдив!Славчо не можа да завърши 1! булевард през мандата си,но за сметка на това пък не проговори и на пловдивски-само източните 2 района го подкрепиха на балотажа-смятайте,ако това ви говори нещо изобщо;)

Добави коментар

Водещи новини