ЕВН и ЧЕЗ предложиха на клиентите си да се самоотчитат

  • 05 март 2013 16:18

  • 1093
  • 1
ЕВН и ЧЕЗ предложиха на клиентите си да се самоотчитат
©

Дружествата ЕВН и ЧЕЗ, снабдяващи с електроенергия съответно Югоизточна и Западна България, предлагат на клиентите си да извършат самоотчет на техните електромери във връзка с намалението на цената на тока с между 6 и 7%, което се очаква да влезе в сила от днес, информира БНР.

Клиентите на ЕВН, които желаят да се възползват от възможността за самоотчет, трябва да попълнят показанията на електромерите си към 5 март и да подадат данните във всеки офис на компанията до 8 март включително между 8 и 17 часа.

И от ЧЕЗ, обслужващи западната част на страната, предложиха самоотчитане на клиентите си. Дружеството започва извънредно отчитане на електромерите, а графикът за него е публикуван на интернет страницата на компанията. Информация може да бъде получена и в центровете за обслужване на клиенти. Електромерите на клиентите на ЧЕЗ няма да могат да бъдат отчетени в един и същи ден и затова месечните сметки на битовите абонати ще бъдат преизчислени към датата на въвеждане на новите цени.

Извънредните отчети на електромерите се налагат заради очакваното намаление на цената на тока от днес средно с между 6 и 7%. В момента ДКЕВР провежда закрито заседание за вземане на решение за намаление на цената на тока, а точният размер на поевтиняването ще бъде обявен по-късно през деня

Последвайте канала на

Десислава Станева
1093 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ИЗЧЕЗНИК

2013.03.06 | 02:39

1
Ами то остана да си самодоставяме тока и възниква логичния въпрос : " За къв чез, сте ми вие?

Добави коментар

Водещи новини