270 хил. тона въглища може да пламнат и да предизвикат огнен ад

  • 04 март 2013 08:50

  • 1285
  • 1
270 хил. тона въглища може да пламнат и да предизвикат огнен ад
©

Не трябва да се допуска изключване на "Бобов Дол" и "Брикел", заяви в ефира на предаването "Преди всички" по БНР лидерът на федерацията на миньорските синдикат към КНСБ Валентин Вълчев. По думите му, ако това се случи, на улицата ще останат общо около 7000 миньори от Кюстендилска, Пернишка и Софийска област.

"Енергийната система без "Бобов Дол" не може, така че трябва да се намери начин тя да бъде в микса", каза Вълчев и добави, че ако се изключи "Бобов Дол" ще се намали ефективността на тока и ще се изразходва повече електричество.

Според синдикатите цената на тока може да бъде свалена за сметка на зелената енергия, когенерациите и добавките за "американските централи". "Настояваме да бъде премахната изцяло такса пренос за износ, която в България е безпределно висока", беше категоричен Вълчев.

По отношение на информацията, че съществува реална опасност 270 хил. тона въглища да пламнат и предизвикат огнен ад, защото складовете на ТЕЦ "Бобов Дол" са препълнени Вълчев потвърди, че е така: "Ситуацията е много сериозна. Който е запознат с добива знае, че те се самозапалват и ако това нещо стане ще бъде пагубно за "Бобов Дол". Ако стане ще бъде обгазено абсолютно всичко, така че не трябва да се допусне. "Бобов Дол" трябва да работи, за да може да изгори тези въглища иначе нещата може и да се случат".

Последвайте канала на

Десислава Станева
1285 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
миньор

2013.03.04 | 12:47

1
Ковачки и Борисов сраха а ние сега ще го ядем!!!

Добави коментар

Водещи новини