Протестиращи: Да не се разпуска НС, докато няма промени в Изборния кодекс

  • 02 март 2013 15:55

  • 1734
  • 7
Протестиращи: Да не се разпуска НС, докато няма промени в Изборния кодекс
©

Представители на различни граждански организации и на организационни комитети на протестиращите заседават днес на кръгла маса в столичен хотел, за да излъчат легитимни свои представители и да се обединят около основни искания.

Кръглата маса бе насрочена да започне в 12.00 часа, но конферентната зала на хотела се оказа малка да събере всички представители на организации и протестиращи и част от гражданите си тръгнаха, недоволни. Сред тях бяха Ангел Славчев и Мариана Христова, организатори на протести и защитници на екологични каузи. Форумът се ръководи от така наречената инициатива Кръглата маса в която участват Кристиан Коев, Десислава Петрова и други представители на протестиращите. Сред основните искания на събралите се е да не се разпуска Народното събрание, докато не приеме промени в изборния кодекс. Иван Монев, представител на иницитивата "Кръгла маса"
заяви, че днес трябва да бъдат излъчени легитимни представители на протестиращите, които да участват на всички нива като обществен коректив на властта. Обсъждането на точките от дневния ред на форума обаче протича сред непрекъснати спорове между присъстващите и взаимни обвинения.

Преди започването на кръглата маса представители на инициативата имаха среща с членове на БАН и на академичната общност, които са дали свои съвети как протестиращите могат да отстояват своите цели.

Последвайте канала на

БТА
1734 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2013.03.04 | 10:30

7
Граждански сдружения на изборите - опасност за националната сигурност. Всяка етническа група ще си прави сдружения и ще вкарва депутати на етнически признак. Тогава забраната на конституцията за партии на етнически признак ще бъде легално заобиколена и ще изгуби своя смисъл. Мислете му, заради амбицийте на Сульо и Пульо до къде ще стигнем.

2013.03.04 | 10:30

6
Наистина е така, но тези хора нали вчера казаха, че не искат депутатство и власт, а искат контрол върху монополите.

2013.03.04 | 10:30

5
Алтернативата е "Атака"
пенсионер

2013.03.04 | 10:30

4
Ами като си тръгнал първо да искаш оставка, после да викаш "дезертьор" - трябваше да помислиш /или да попиташ/ какво се случва след оставка. Хаос и безвремие-мечтата на комундетата. Да ти е честито!

2013.03.04 | 10:30

3
Вчера някой пита кой дава безвъзмездно хотел за кръглата маса,и5-звезден,и то Готов съм с отговора :) Хотела е Анел и е собственост на: АНГЕЛ БОРИСОВ СИМЕОНОВ Малко бизнес история: Управители "АНЕЛ - ВЕРЕЯ" ООД Управители "НЕСЛА" ЕООД Управители "СТОЛИЧНА СТРОИТЕЛНА КОМПАНИЯ" ЕООД Управители "СТОЛИЧНА СТРОИТЕЛНА КОМПАНИЯ" ЕООД Управители "АНЕЛ БИНГО - АБС" ООД Управители "БАЛКАН ТРАВЪЛ" ЕООД Управители "АНЕЛ 98" ЕООД Съдружници "АНЕЛ БИНГО - АБС" ООД Съдружници "АНЕЛ - ВЕРЕЯ" ООД Съдружници "АНЕЛ 98" ЕООД Съдружници "АНЕЛ 98" ЕООД Съдружници "АНЕЛ - СТАРА ЗАГОРА" ООД Едноличен собственик на капитала "АНЕЛ 98" ЕООД Едноличен собственик на капитала "СТОЛИЧНА СТРОИТЕЛНА КОМПАНИЯ" ЕООД Едноличен собственик на капитала "АНЕЛ БИНГО - АБС" ООД Едноличен собственик на капитала "АНЕЛ 98" ЕООД Едноличен собственик на капитала "АНЕЛ 98" ЕООД Едноличен собственик на капитала "АНЕЛ БИНГО - АБС" ООД Едноличен собственик на капитала "НЕСЛА" ЕООД ______________________________________________________________________ Ангел Борисов Симеонов - собственик на веригата фирми "Анел" и основен спонсор на БСП. Всеки ден ще лъсват повече и повече ;)
РУМЕН

2013.03.04 | 10:29

2
ВСЕКИ СУТЕНЪОР И НАРКОДИЛЪР С ПАРИ МОЖЕ ДА НАПРАВИ РАДКА ПИРАТКА И ВСИЧКИ ПИЛЕНЦА НА БАТКО ДЕПУТАТИ. ДНЕС ГЕРМАНИЯ КАЗА ВЕТО НА БЪЛГАРИЯ УТРЕ ЩЕ РЕЗНАТ И ЕВРОФОНДОВЕТЕ

2013.03.03 | 08:18

1
Всички пенсионери да бъдат освободени от държавната администрация,за да има работа за по-млади хора.Почти всички пенсионери,които са на държавна работа получават високи заплати и не им пука ни от контрол,ни от проверка,защото разчитат на хубавата пенсия и всяка година им се преизчисляват пенсиите.

Добави коментар

Водещи новини