Социолог: Обществото е пред революция

  • 01 март 2013 08:11

  • 1291
  • 1
Социолог: Обществото е пред революция
©

"Политиците са разбраха в известен смисъл призивът на улицата", каза в в интервю за сутрешния блок на Нова телевизия социологът Цветозар Томов.

"Ако в новия парламент, не влязат представители на протестните движения в страната, той ще просъществува много кратко", смята Томов. По думите му, много малки са шансовете при едни предсрочни избори да бъде избран стабилен парламент, който да изведе страната от кризата.

"Няма как да се случи технически в БСП, да бъдат извадени на преден план в листите нови лица, представители на протест", смята Мира Радева. По думите й, БСП има много сложна структура и местните феодали няма да допуснат нови лица в листите.

Според Андрей Райчев, малките партии не са готови за предсрочните избори. Според него, само големите партии са готови за вота. Райчев заяви, че е много важно дали сега България ще излезе от приказката на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, която се слуша почти 4 години. Според него, има няколко варианта, да заживеем в реалността, да се прехвърлим в друга приказка или да продължи тази на Борисов.

Райчев подкрепи колегата си Цветозар Томов в позицията му, че е възможно следващият парламент да продължи да съществува много кратко.

Мира Радева добави, че докато хората не усетят, че те са представени в институциите, винаги ще се живее в напрежение.

Томов коментира и изявлението на министърът на вътрешните работи в оставка Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа, че Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г ще бъде следващият министър - председател, ако ГЕРБ пак спечели. По думите му, ако това се случи, Борисов ще трябва да подаде много по - бързо оставка, отколкото сега му се наложи.

Социологът добави, че обществото е пред революция, а държавата е парализирана.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1291 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.03.01 | 18:50

1
Маймуно какви безсмислици пишеш Социолога първо не казва нищо ново Ситуацията в страната отдавна назряваше Както не може да се спре вулкан торнадо лавина така не може да се спре и народа в един момент да изрази недоволството си от ставащото или по-точно неставащото нищо в страната !Делян Добрев е време да си замине Ситуацията изисква нови хора които да поемат този празен портфейл и гнева на хората А кой ще си заложи задника за разграбен двор ?!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини