Таблетите влизат на шофьорските изпити

  • 28 февруари 2013 21:20

  • 1390
  • 1
Таблетите влизат на шофьорските изпити
©

От утре на шофьорските изпити ще се използват таблети. По електронен път ще се отчитат и резултатите. Остава възможността кандидатите да попълват и хартиен вариант на листовката, обясни изпълнителният директор на Агенция "Автомобилна администрация" Валентин Божков, цитиран от БНР.

За курсистите, които се явяват на изпит, ще бъде по-благоприятно, тъй като при допусната грешка, ще могат да коригират грешните си отговори на таблет, докато при хартиена листовка това е невъзможно.

"Освен това доста учебни форми вече напреднаха и работят на таблет и на компютър вътрешните си изпити, а ние ги караме при нас да правят на хартия. Постепенно в наредбата, която подписа министърът, е предвидено от 1-ви март всяка група, не по-малко от 1/4 от нея, да бъдат на електронен носител, като ние още от тази година обаче сме готови почти половината кандидати да можем да ги изпитваме на таблет. Заместваме комплектите, които се използват в момента, които съдържат плик със съответните защити с баркод, с отпечатани листовки, които във всеки плик са различни, с тези таблети", посочи той.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1390 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
daniel

2013.03.01 | 03:55

1
pulnata glupost.... na ulicata s tableti li 6te karat..... na ulicata se vzimat re6eniq , sega i na momenta.... moje da gi izpolzvat , no kategori4no trqbva da ne se pozvolqva popravqneto na gre6kite.... ili otiva6 i re6ava6 testa za 10 min ili ne stava6 za 6ofior....

Добави коментар

Водещи новини