Протестиращите готови с правителство "в сянка"

  • 27 февруари 2013 07:52

  • 5152
  • 31
Протестиращите готови с правителство "в сянка"
©

Вчера проведохме среща на всички групи протестиращи. Участваха 150 човека. Ние сме готови с правителство "в сянка".

Това заяви в студиото на TV7 Ангел Славчев, организатор на протестите. Това правителство ще е постоянно действащо. То ще дава алтернативни предложения и ще чува народния глас, продължи той. Правителството ще се финансира на доброволческа основа. Ако почне някой да ни финансира, това означава да се обвържем. Идеята е правителството да има интернет платформа. Ще се провеждат он лайн референдуми и управляващите ще са задължени да се съобразяват с желанието на обикновените граждани, категоричен беше Славчев. Искаме да се създаде обществен съвет към президентството, като в него трябва да влязат граждани и експерти от браншовите организации. Президентът трябва да застане зад тази кауза. Този обществен съвет ще е свързан с правителството "в сянка". Те ще работят заедно и ще дават предложения на политиците, обяви той. Най-подходящ за премиер в тази ситуация е Константин Пенчев, обявиха протестиращите. Самият омбудсман обясни обаче, че има мандат, който смята да изпълни и не иска да абдикира. Пенчев посочи още, че смята, че в тази си позиция е много полезен за хората. 

Искам да попитам всички политици, не може ли да се предоговорят тези 16% гарантирана печалба на ЕРП-тата? Това заяви друг организатор на протестите, Янко Петров. Имаме решение и на проблема с "Топлофикация". Ние знаем, как хората да се откажат от дружеството, без това да навреди на никой. Предложенията ни ще бъдат съобщени на Йорданка Фандъкова, обяви той. Всички политици за последните 23 години, трябва да се извинят на хората. Тази демокрация, която те наложиха, не защитава гражданите на България. Ние искаме да се разсекретят всички договори, които ощетяват гражданите. Става въпрос не само за ЕРП-тата, а и за приватизационните сделки, за тецовете "Марица" и тн., категоричен беше Петров. Разграничаваме се от всички партии и политици. Призовавам всички протестиращи, в неделя на 3 март, да носят цветя.

В разговора се включиха и протестиращите от Варна. Те отново настояха за оставката на кмета Кирил Йорданов. Един от организаторите на протестите в морската столица, Иван Петров, настоя за ревизия на всички сделки и приватизации, извършени по времето на Йорданов. Николай Бареков извади документи показващи разходите на кмета и пътуванията му до Швейцария. Той се издържа от възрастните си родители и съпругата си. За изминалите пет години семейството на Кирил Йорданов е дало за дрехи и облекло 79 000 лв., средно на година по 10-20 000 лв. Безпаричният кмет е получил от 83-годишния си баща си като подарък мотоциклет БМВ за 30 000 лв. Похарчил е за юбилея си цели 8000 лв. Над 68 000 лв. са стрували пътуванията му до Швейцария. Там няма имот, но децата му учат в престижни колежи. Само за една от последните години сметките за тази дестинация надхвърлят 19 000 лв. Хората бяха на мнение, че всички политически партии са пропити от корупция и това влияе върху цялата държава. Доверието в демокрацията е почти нулево. Политиците трябва да се отчитат ежемесечно и да представят резултатите от свършената работа, продължиха недоволните. Ние не сме за анархия и за диктатура. Ние искаме демокрация, но демокрация в която да участват и обикновените граждани.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
5152 31

Свързани новини

Коментари 31

Добави коментар

2013.02.27 | 20:33

31
Всъщност това ,което се случи е ,че почти всички българи осъзнаха ,че живеят във изостанала икономически и политически феодална държава , коятао е в Европа, само на картата , че живеят , като крепостни селяни, със които тяхната политическа класа феодално и олигархично структурирана ,може да се гаври така ,както си пожелае и ,че няма кой да ги защити! Хората просто осъзнаха ,че нищо няма да се промени ,че щи си останат маргинали в маргиналната и последна във всичко България и , че ще продължат да ги лъжат ,така както ги лъжат досега ,последни 23 години! Това не са протести и митинги на надеждата като през 90 години ,а на отчаянието!

2013.02.27 | 20:27

30
Еми не се наричай!Снощи примерно 50 застанали на моста и не пускат никого да мине ,а в същото време 5000 чакат да минат.Кой е по- прав питам?Тези ли лумпени и пияни задници ще ме управляват.Те нарушават законите а искат да управляват.
Кашун

2013.02.27 | 13:21

15
Добре ок съгласен съм с теб,но замисли се в кого е интерес тези хора да вилнеят на свобода,във всички случай не е мой аз съм на 29 години работя плащам си сметките и съм излязъл да протестирам за нещо по добро. Не е ли в най-голям интерес на тези в парламента да дискредетират сами протест като вкарът тези наркоманчета и отайка на обществото и да ни искараът всички такива. Незнам дали си излизал на протестите но тези боклуци дето се бият и правят проблеми са няма и 5% процента от хората там. Но кво да кажа те хората са го казали. Прост народ слаба държава
Кашун

2013.02.27 | 13:00

7
Като ви чета коментарите ме е срам да се нарека българин.Само това ще кажа
Бял Полуовес

2013.02.27 | 20:27

29
Кашун българско име ли е?

2013.02.27 | 13:01

8
Съгласен съм. Доста промит е средностатистическия българин, ако съдим по коментарите по долу. По лесно им е да вярват на тези, които ги лъжат 23 години, отколкото да мислят сами.

2013.02.27 | 20:27

28
То по-добре да си чета вестник Дума и изявленията на Станишив, вместо да слушам същото, обаче изказано от детската градина на бсп. Тази идея с безпартийните протести и инициативи беше пълна глупост. Ако гледаме протестите оказва се че в България има 20 хиляди граждани, щото останалото си бяха партийци
Минувач

2013.02.27 | 20:26

27
Да Станишко и Доган вече са готови с правителството на слънце.Като добавим и Кунева за европейски цвят ще се получи.Те пушман революционерите това искат.А и да не искат това ще стане.
niki

2013.02.27 | 20:26

26
xaxaxaxa sega ostava tiq piqndeta i huligani da ni upravlqvat
Тотев

2013.02.27 | 20:26

25
Хубаво, ама тези гащници - протестиращите нямат акъл и способности да си намеят работа да си хранят семействата - тръгнали правителство да правят. Имаше едни през 1944 година, които направиха същото и вижте къде са другите сега и къде сме ние! От тъпаци - пишман революционери - управленци НЕ СТАВА!

2013.02.27 | 20:26

24
Ако на някой му е интересно да ходи Славчев или Янко да му говоря общи приказки и лозунги няма проблем. Не е опасно и дори на моменти може да е интересно. Ако имате свободно време и настроение за махленска политика.

2013.02.27 | 20:25

23
a nqkoi da me svetne kak da izbiram mejdu sulio i pulio

2013.02.27 | 20:25

22
КАКВО ЩЕ ПРАВИ ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО В СЯНКА: ЗИМНО ВРЕМЕ ЩЕ ЛЕЖИ НА ТОПЛО ПО КРЪЧМИТЕ, А ЛЯТНО ВРЕМЕ СЪОТВЕТНО НА СЯНКА.

Добави коментар

Водещи новини