Правят консерви за котки и кучета с възбранено свинско месо

  • 26 февруари 2013 11:23

  • 2154
  • 1
Правят консерви за котки и кучета с възбранено свинско месо
©

15 тона свинско месо, които бяха възбранени от Агенцията по безопасност на храните в Ловеч, ще бъдат използвани за производството на консерви за кучета и котки.

В момента се правят задължителните изследвания на месото, което инспекторите от Агенцията спряха от влизане в търговската мрежа. Директорът на областната служба по безопасност на храните д-р Ивайло Йотов беше категоричен, че месото няма да бъде допуснато до търговската мрежа за човешка консумация, информира БНР.

"В хранителните вериги няма да влезе посмъртно! Камионът ще бъде натоварен в присъствието на инспектори от областната служба в Ловеч и ще бъде разтоварен, отново в присъствието на инспектори, но от областната служба, където ще пристигне. Гарантирам, че каквото натоварим, това ще пристигне в предприятието за преработка", каза Йотов.

По думите на Йотов, от Агенцията са дали възможност на транспортната фирма, внесла месото от Белгия до България да избере дали то да бъде предоставено в предприятие за производството на храна за домашни любимци, или да бъде унищожено в екарисаж.

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
2154 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
bo

2013.05.27 | 07:59

1
възбранени???

Добави коментар

Водещи новини