Късо съединение остави на улицата две семейства

  • 18 юли 2011 11:28

  • 616
  • 0
Късо съединение остави на улицата две семейства
©

Пожар изпепели къща в шуменското село Янково и две семейства останаха без дрехи, покъщнина и покрив над главите си. Пламъците лумнали към 18,15 часа в дома на Исмаил Мусов, който живеел със съпругата и семейството на сина си с две деца на 8 и 2 г.

Искрата била причинена от късо съединение във фасонка на електрическа лампа. Съсед първи видял горящия втори етаж на къщата. Исмаил едва успял да измъкне жена си, която е с епилепсия и спяла, упоена от лекарствата. За късмет младите с децата били на сватба, но като се върнали, изпаднали в шок.

“Дечицата ми останаха без дом. Гладувахме, за да обзаведем къщата”, нареждала снахата Гюлюмсяр. Цялото село се събрало да помага, но било почти невъзможно да се потушат пламъците. Две пожарни коли от Смядово и Велики Преслав хвърлили 27 тона вода, за да спрат огъня. Първият етаж е запазен, но е подгизнал от вода и е неизползваем, обясни кметицата Цанка Петрова. Семейството се приютило в стара къща на роднини, а съселяни започнали да събират за тях пари от къща на къща. “Имат само по един кат дрехи на гърба си, трябва да им помогнем”, обясняват янковчани. Изгорели и лекарствата на пенсионерите и кметицата събирала хапчета по къщите. Петрова ще пусне молби за финансова помощ до община Смядово и социални грижи.

Младите съпрузи били без работа и се издържали от детските и инвалидните пенсии на възрастните. Лишили ги от социални помощи за 5 години, след като снахата продала земи.

Последвайте канала на

Novini.bg
616 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини