КЗК глоби столичната "Топлофикация" с 338 094 лв.

  • 25 февруари 2013 11:31

  • 2344
  • 5
КЗК глоби столичната "Топлофикация" с 338 094 лв.
©

Комисията за защита на конкуренцията установи, че „Топлофикация - София" е извършило нарушение, което се изразява в злоупотреба с господстващо положение на пазара на дялово разпределение на топлинна енергия между потребители в сгради етажна собственост.

КЗК наложи имуществена санкция на дружеството в размер на 338 094 лева.

„Топлофикация - София" е предприятие с господстващо положение на регионалния пазар на продажба и пренос на топлинна енергия за битови нужди, като в същото време участва и на пазара на дялово разпределение на топлинна енергия, посочват от комисията.

Проучването установи, че "Топлофикация - София" е злоупотребило с господстващото си положение, като е забавило навлизането на своя нов конкурент на пазара на предоставяне на услугата дялово разпределение на топлинна енергия. В продължение на 3 месеца (14.12.2011 г. - 14.03.2012 г.) топлопреносното предприятие е отказало да сключи договор с "ПМУ Инженеринг" ООД за извършване на услугата, като междувременно е предприело действия за привличане на клиентите на своя конкурент и за придобиване на права за работа със съответния модел уреди.

В писма до потребителите, в които предлага услугите си, „Топлофикация София" не ги информира, че е необходимо да сменят уредите си „Минол Местехник", които единствено "ПМУ Инженеринг" ООД може да отчита, с нови - „Сименс" или „Сенсус", в случай на избора му за топлинен счетоводител.

Санкцията е формирана въз основа на приходите на дружеството от дялово разпределение на топлинна енергия за 2011 г.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2344 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2013.02.25 | 16:33

5
Ами, тази глоба нали ще се плати от абонатите на топлофикация. На тях каква им е ползата от подобни глоби? Пристигнаха и новите сметки за януари и в тях цената за единица мощност е по-висока от декемврийската - сякаш януари е било по- студено? Това е или провокация към ББ или е пълно малоумие!

2013.02.25 | 16:15

4
Сега Топлофикация ще си сложи глобата в папка разходи и по този начин ще си ги удържи от всички абонати :)))))) ГолЕм смЕх............
VANDIM

2013.02.25 | 14:00

3
НАЙ-ВЕРОЯТНО МЕНИДЖЪРИТЕ НА "ТОПЛОФИКАЦИЯ" ЩЕ СИ ПОСИПЯТ ГЛАВИТЕ С ПЕПЕЛ, ЩЕ ШЧУПЯТ КАСИЧКИТЕ НА ДЕЦАТА И ЩЕ ГИ ПЛАТЯТ ВЕДНАГА.
Аврамов

2013.02.25 | 13:37

2
Какво искам да обещае партия за която бих гласувал на изборите По Вътрешната Политика: 1. Приемане на действен закон и мерки за ограничаване на монополиите 2. Приемане на действен закон против спекулата; в това число въвеждане на наблюдавани цени на хляба, стоки от първа необходимост, енергията. Допустими са отклонения, но в определен лимит. Например, ако енергията от Козлодуй е 45 лв/мгв то тази цена да може да се надхвърли с 80%. Всяка по-висока цена се облага с 200% данък. 3. Отмяна на плоския данък 4. Забрана на частни фирми за дейност която е естествен монопол: електроснабдяване, топлоснабдяване, водоснабдяване, БДЖ и др. 5. Списък от ефективни мерки за възстановяване на средния и дребния бизнес 6. Ефективни мерки за възстановяване на образованието, науката и здравеопазването По външната политика 1. Ясна позиция по отношение на тероризма, включително Хизбула 2. Ясна позиция по отношение членството и приемането на нови членове в ЕО. Не бих казал че в момента имам партия фаворит, но се надявам да се намери. Във всички случаи бих гласувал и то не с бяла бюлетина, защото такова гласуване е бариер за маргинални партии, включително и от сегашния Парламент, които да не преминат бариера
сет

2013.02.25 | 13:04

1
Пак имаше земетресение в Перник около 12.23ч. защо го крият?

Добави коментар

Водещи новини