Германският и австрийският печат за протестите в България

  • 25 февруари 2013 09:16

  • 1334
  • 3
Германският и австрийският печат за протестите в България
© Булфото

Германският и австрийският печат съобщават за продължаващите протести и политическата криза в България, като се позовават и на информации от ДПА.

Правителствената криза в България върви към предсрочни избори напролет, а демонстрантите искат все повече - "Нова система", "Старите политици вън", "Нова конституция", "Върнете ни държавата" са част от основните лозунги, пише германският в. "Ханделсблат". Участниците в най-големите протести в България от политическата и финансова криза през 1997 г. настояха за радикална реформа на системата. Демонстрантите поставиха въпроса за свикване на избори за Велико народно събрание, което да изработи нова конституция, и призоваха за "нова политическа система", при която гражданите да имат по-голяма роля в управлението, отбелязва изданието

Десетки хиляди протестираха отново в редица български градове срещу бедността и чуждестранните "монополи", посочва в. "Зюддойче цайтунг". Президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното се изправи пред демонстрантите като пръв представител на държавата при импровизирано появяване по време на протест в София и отправи покана за диалог, пише австрийският в. "Стандард". Германското сп. "Шпигел" изтъква, че за първи път е имало протести срещу "произвола на банките", които в България са собственост предимно на чуждестранни финансови институции.

Последвайте канала на

БТА
1334 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2013.02.25 | 19:01

3
Костов и Станишев, Плевнелиев и Царя, Кунева и Шулева, Овчаров и Доган, Дянков и Кристалина, прокопиев и Ковачки - едно и също лице на енергийната мафия

2013.02.25 | 19:01

2
Хубаво е, че западната преса не спестява за западния монопол на банките защото те ще са следващите мишени на народа. Нашите медии да видят как се прави.

2013.02.25 | 12:13

1
президентът се бил изправил - та нали го освиркаха лумпените бе

Добави коментар

Водещи новини