Един от организаторите на протестите: Въпрос на морал е да видим кои са лидерите

  • 25 февруари 2013 09:05

  • 1205
  • 4
Един от организаторите на протестите: Въпрос на морал е да видим кои са лидерите
©

"Оттук нататък зависим от морала на самите партии и те да кажат: "Да ние направихме грешка" или да се дискредитират още повече, защото без тяхна помощ това нещо, което гражданите искат, наистина не може да се случи. Веднъж вече помолихме да бъдат разгледани нашите искания от страна на партиите, сега втори път ги молим.

Мисля, че народът няма да издържи и трети път и ще търси персонална отговорност от лидерите на съответните партии, защото за момента тези хора показаха, че нямат морал и нямат отговорна позиция спрямо обществото, надявайки се на следващите избори вотът на гражданите да бъде преразпределен по начина, по който те искат. За нас гражданите обаче всеки от тях носи персонална отговорност. Истинските лица на тези хора ще бъдат изкарани от нас гражданите по начин, който няма да е приятен за тях",  каза Янко Петров, един от организаторите на протестите в София, в интервю за предаването "Преди всички" по БНР.

"Оттук нататък ситуацията е двустранна. Вече е въпрос на морал, да видим кои са лидерите в България, които могат да поемат политическата отговорност, така че исканията на гражданите относно управлението на страната да бъдат осъществени", каза Петров.

По отношение на монополите Петров коментира: "ДКЕВР го има и работи, както и г-жа Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска в София би трябвало да си е на мястото като кмет и да заеме въпроси относно "Топлофикация-София". Тя вече три седмици бяга от диалог дори с медиите. И на нея ще и бъде даден срок за решаване на исканията, защото не може цяла София да излизаме на протест и то исканията да са единни за София и кмет като кмет да не взима мерки. Исканията ни са точно и ясно формулиран и са в рамките на всички европейски директиви".

За нас влизането във властта не е цел. Искаме да се изпълнят исканията ни, беше категоричен Ясен Петров.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1205 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2013.02.25 | 22:15

4
Добре е да видим и кукловодите. Ще ми се да знам има ли там пръст на БСП и ДПС. Вярно ли е, че другарят Станишев е казал "Ако ГЕРБ не си отидат по демократичен начин, има и други начини" и какво е имал предвид. Имат ли руснаците нещо общо и това което става, свързано ли е по някакъв начин с Белене"? Възможно ли е тълпите да са в същност баламурници, които се пънат под руска диктовка? Ще ми се да знам замесен ли е тракторът в тая работа и кой го пусна, за да може да се справи? Интересно е.
as

2013.02.25 | 15:26

3
komunistièski sajt,da go duhate.

2013.02.25 | 14:23

2
Айде да идва Жеков на власт та да можем спокойно всички да се вържем за косите и да се метнем от скалите на Калиакра.
смърт на бкп

2013.02.25 | 14:23

1
за това Георги Жеков поне се е доказал през годините

Добави коментар

Водещи новини