Лекар: В момента е най - неразумно да се иска оставката на шефа на НЗОК

  • 25 февруари 2013 07:44

  • 596
  • 0
Лекар: В момента е най - неразумно да се иска оставката на шефа на НЗОК
©

Подкрепяме протестът на лекарите, но  не е приемливо да се иска оставката на шефа на НЗОК д-р Пламен Цеков, каза в интервю за Нова телевизия  Атанас Кацаров, травматолог в Пирогов. Той припомни, че в момента държавата се клати е най - малкото, което трябва да става сега е да се иска оставката на шефа на Здравната каса.

Д-р Диана Чинарска от БЛС, заяви, че лекарите не са безотговорни. "Лекарите не могат да работят в условия на рестрикция", добави тя. Според нея ситуацията е можело да бъде избегната и да не се стига дотук. Чинарска заяви, че не иска да плаща глоби от собствения си джоб понеже е написала повече направления от разрешените й.

Пенка Георгиева от  Асоциацията за закрила на пациентите призна, че многократно е критикувала д-р Пламен Цеков. Тя поясни, че сега обаче  всички пациентските организации застават зад НЗОК. "Трябва да се стабилизира здравната система и парите да се разпределят разумно", допълни Георгиева.

Кацаров заяви, че всички проблеми произлизат от там, че няма липса на контрол от страна на Касата.

"НЗОК не може да реши всичките проблеми, те трябва да се разрешат в парламента", заяви от своя страна Иван Кокалов, вицепрезидент на КНСБ. Той обаче опроверга твърдението, че няма контрол от страна на НЗОК. Кокалов отрече да има и рестрикции. Той заяви, че даже няма лимити в НЗОК, а има прогнози.

Последвайте канала на

Десислава Станева
596 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини