Българските протести в световните медии

  • 24 февруари 2013 21:00

  • 2986
  • 7
Българските протести в световните медии
© Булфото

Редица чуждестранни медии съобщават за днешните протести в десетки градове в България.

Европейската телевизия Евронюз пише на своя сайт, че оставката на правителството не е успяла да спре митингите.

Хиляди демонстранти излязоха днес по улиците на София, като показаха, че недоволството в страната не е било уталожено с оставката на премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и неговия кабинет на 20 февруари, отбелязва базираната в Лион, Франция, медия, цитирана от БТА.

Евронюз посочва, че българите все още са гневни от прекалено високите сметки за електроенергия и от бедността - проблеми, за които винят "енергийната мафия" и всички политици. В най-бедната страна от ЕС мнозина обвиняват политиците в корупция и искат от главния прокурор да разследва всички онези, за които се смята, че са крали след падането на комунистическия режим през 1989 г., допълва телевизията.

Френският вестник "Нувел обсерватьор" и руското интернет издание "РБК дейли" също съобщават за днешните протести в България.

Руската информационна агенция РИА Новости отбелязва, че протестните акции, повод за които са станали високите цени на електроенергията, се провеждат вече около две седмици в редица големи градове в страната. Вълната от протести, които започнаха в началото във връзка с рязкото повишаване на сметките за ток, принуди премиера Борисов да обяви оставката на правителството на 20 февруари, припомня руската държавна медия.

Последвайте канала на

2986 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Българската политическа мафия

2013.03.20 | 23:37

7
Активно проучва общественото мнение и сондира във всички направления с цел бързото намиране на подходяща нова "Кукла на конци" за замяна на старата с което да върнат нещата ,както си бяха до сега с "леки корекций" ! Не е случайна появата на рецидивистки елементи по време на протестите ни,(фенове на футболни и други гитки,рокери и.т.н.) с цел да "приспят" обществото о го уморят психически и разединят на пронципа:"Разделяй и Владей" ! Силите им са насочени към недопускане на загуба на завладяното от тях ,и цоцането на народът да продължи,но с по-силни темпове за да покрие загубите от "промените". Истинските ни искания за пълна радикална промяна в Конституцияте и управлението не трябва да се променя! Разбиване на политическата мафия и отделянето и от нашите джобове завинаги! Управлението да е по Швейцарския модел !
Petya

2013.03.20 | 23:36

6
И в Англия нищо.. Но нека не забравяме, че тука в момента има много сериозна анти-българска кампания и един евентуален поглед над ситуацията в България би се отразил неблагоприятно над идеите които местните политици се опитват да набият в главите на британците...
Стефан

2013.03.20 | 23:36

5
Само да допълня, че нещата се разчуха чак в края на тази седмица, макар че от сума време се въртят по българските медии... явно някой нарочно не иска хората да разберат за това.
Сашо

2013.03.20 | 23:36

2
Вчера и днес внимателно следих новините по Испанската национална телевизия. Чух хиляда неша за хиляда места. За България - нито дума.
Стефан

2013.03.20 | 23:36

4
В Щатите хората бегло знаят за България. Казва се, че правителството подало оставка, но не се споменава нищо за размирици, нито за протести. Хубаво, че има новинарски сайтове, които следя всеки ден, иначе нищо нямаше да науча...

2013.03.20 | 23:36

3
И в белгийските новини нищо не се споменава за България вече цяла седмица
mitko stefanov

2013.03.20 | 20:00

1
PROST NAROD ,SLABA DARGAVA!! shtom sme izbrali takav idot na vlast ,taka shte giveem ,tova e nai golemia bandit .

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини