Протестиращи: Хората пишат конституции

  • 24 февруари 2013 16:56

  • 1403
  • 2
Протестиращи: Хората пишат конституции
©

Основата на общественото недоволство и това, което кара хората да протестират, е рекетът на монополите, но гражданите имат и други искания, обяви в предаването "Нека говорят" един от организаторите на днешния национален протест в столицата.

Според него, правителството абдикира и остави хората навън. Нито една политическа партия не се захвана с проблема, а всички запазиха статуквото на монополите. С това показаха, че не работят за благото на гражданите. Затова трябва да се промени политическата система, допълни той.

Според друг от протестиращите - Янко Петров, исканията на гражданите са надпартийни и няма значение какъв цвят власт ще го изпълни, само да се изпълни.

Според Ангел Славчев, е все тая кой е на власт. Ние сме суверенът и трябва да казваме какво ще прави държавата, допълни той. В момента има написани три нови конституции от граждани, което показва, че има нужда от нов национален закон. Чашата на търпението преля. Трябва да се случи нещо днес и сега. Проблемът не е само в парламента и правителството. Съдебната система е зле. Там е заровено кучето, както се казва, заключи той.

Организаторите на протестите в столицата обявиха, че такъв ще има отново утре с начален час 17 - 17:30 отново пред Народното събрание.

Последвайте канала на

1403 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Димитър

2013.02.26 | 13:28

2
Написаните вече конституции да се тиражират от вестниците и интернет за да могат харата да се запознаят със съдържанието им ! А след това да се насрочи референдум и тази която събере най много гласове да бъде въведена като върховен закон ! По този начин всеки човек имащ право да избира ще бъде съпричастен със утвръждаването и!

2013.02.24 | 22:10

1
Че кой е казал , че Конституцията ни е лоша?Аз не искам нова писана от популисти платени от кой знае кого по площадите.Контрол трябва да се съсведе, а не нова конституция.Тя и сегашната си е много добре стиога да се спазва.С нова няма да се промени нищо ако няма контрол.

Добави коментар

Водещи новини