И българи в чужбина на солидарни протести

  • 24 февруари 2013 15:15

  • 1962
  • 1
И българи в чужбина на солидарни протести
©

Над сто българи се събраха пред посолството на Република България в Мадрид, за да изразят съпричастността си с протестиращите в България, съобщи за БТА вестникът на българите в Испания "Нова дума".

Демонстрантите се обявиха срещу монополите и се подписаха под искания за свикване на Велико народно събрание, за намаляване броя на депутатите, за сформиране на избирателен район "Чужбина" и за премахване на депутатския имунитет.

Подписката бе връчена на консул Нели Симеонова.

"Дошли сме да подкрепим протестите у нас, съгласни сме на сто процента с всички искания на нашите братя и сестри в
България". "Искаме да сме си в България, искаме да работим, да учим, да живеем в България, омръзна ни от партии, които да ни лъжат." "Въпреки че сме младежи и сме извън България, това не означава, че не мислим за Родината си". "Единственото, което искаме, е сънародниците ни в България да знаят, че не сме безучастни и макар и отдалеч, ги подкрепяме в желанието да се промени и подобри ситуацията за народа ни". Това бяха част от изказванията по време на протеста в Мадрид.

В Испания живеят повече от 170 000 българи. Мирни шествия днес бяха организирани и във Валенсия и Барселона. Сънародниците
в Малага ще се съберат на протест в деня на националния ни празник - Трети март.

Последвайте канала на

БТА
1962 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.02.24 | 21:24

1
ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!

Добави коментар

Водещи новини