Колективен иск срещу Енерго-Про готви Исперих

  • 24 февруари 2013 14:54

  • 1239
  • 0
Колективен иск срещу Енерго-Про готви Исперих
©

Колективен иск срещу "Енерго-Про" подготвят гражданите на Исперих заради завишените сметки за ток. Това съобщи един от организаторите на протестите в градчето Камен Панев. Според него по този начин ще може да бъдат защитени правата на много повече граждани, които иначе нямат средства да водят дела срещу монополиста, предаде БНТ.

За самия Камен Панев чашата на търпението преляла, когато на 28 януари получава уведомление от "Енерго-Про", че трябва да заплати санкция от 900 лева, защото при смяната на електромера му техниците не го свързали правилно. Оказало се, че още много хора в градчето имат подобни проблеми, а единствения вариант да се заведе колективния иск е чрез Комисията за защита на потребителя.

"Защото по закон само тази комисия има право да образува колективни искове. Иначе трябва всеки гражданин да си заведе индивидуално дело, което в най-добрия случай е минимум 100 лева, за да отпочинеш делото, от там нататък разходите продължават да текат", изтъкна Камен Панев.

Днес потърпевшите са започнали да събират нужните за завеждането на иска документи. Панев очаква над 300 души да се включат в колективния иск. Сред потърпевшите има хора, които вече са печелили дела срещу монополиста. Те подозират, че високите им сметки са ответна реакция за това, че са потърсили правата си.

Последвайте канала на

1239 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини