Плевнелиев е изпратил исканията на протестиращите до Народното събрание

  • 24 февруари 2013 14:46

  • 1368
  • 3
Плевнелиев е изпратил исканията на протестиращите до Народното събрание
©

Президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното изпълни своето обещание и се отзова на поканата на протестиращите да присъства на техния протест в неделя, съобщава прессекретариата на президентството.

Държавният глава е получил исканията на протестиращите граждани. С думите "Нека днес да докажем, че вярваме в демократичните ценности и в бъдещето на България" президентът се обърна към събралите се пред сградата на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.

Държавният глава е гарантирал пред гражданите, че на тяхното желание за диалог ще бъде отговорено и президентството ще бъде
платформа за това. Президентът Плевнелиев е благодарил на протестиращите, че са включили в своите искания идеята за създаване на обществен съвет, в който да участват представители на протестиращите граждани, синдикати, работодатели и други граждански организации.

Представители на протестиращите ще участват и в създаването, и в работата на този обществен съвет. Още следващата седмица съветът ще бъде свикан.

Плевнелиев е изпратил исканията на протестиращите граждани до Народното събрание, до председателите на парламентарните групи, Министерския съвет в оставка, до членовете на Консултативния съвет за национална сигурност и до други компетентни органи.

"Идеите на гражданите могат да бъдат реализирани само чрез институциите на демократичната правова държава", е мнението на държавния глава, цитирано от прессекретариата на президентството.

Президентът Плевнелиев е апелирал всички институции да мобилизират усилията си, за да отговорят на очакванията на гражданите. "Надявам се да се постави началото на диалог, който да бъде конструктивен, да се запази правовия ред в държавата и да се гарантира стабилността на България", е коментирал още президентът.

Последвайте канала на

1368 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
цвети

2013.02.25 | 00:28

3
В исканията си хората са много прави, така че, да не прехвърля топката в ръцете на институциите, ами сам да се заеме с решаването на проблемите. Сега е момента да се докаже като президент на Републиката.
sdfsdf

2013.02.25 | 00:28

2
Дрън-Дрън ...айде пак лъжи ...
стефи

2013.02.25 | 00:28

1
Ама много е смотан. Едно нещо не може да свърши сам.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини