Солидарни протести организират и българите зад граница

  • 23 февруари 2013 20:55

  • 1445
  • 1
Солидарни протести организират и българите зад граница
©

Освен заради протести, в неделя центърът на София ще бъде затворен и заради Патриаршеския събор за избор на глава на Българската православна църква.

Най-масовото шествие - против монополите и за промяна на управленския модел на страната, ще тръгне от сградата на Министерството на икономиката и енергетиката на ъгъла на улиците "Раковски" и "Славянска". Участниците ще се събират от 11:00 ч. В 13:30 ч. се очаква демонстрантите да минат по бул. "Цар Освободител" и да стигнат до Президентството.

Към 10:30 ч. общината и полицията са съгласували шествие на ВМРО, което тръгва от НДК и по булевардите "Патриарх Евтимий", "Раковски", "Гурко", "Александър I" и "Цар Освободител". Тo ще стигне до площад "Независимост". Указанията са шествието да се проведе по тротоара, a в краен случай - и в по една от лентите на пътните платна.

Зоната около храм-паметника "Александър Невски" ще бъде затворена почти през целия ден.

Междувременно солидарни протести организират и българите зад граница. В неделя по обяд демонстрации ще има в редица европейски градове.

В Мюнхен се очаква поне сто души да скандират пред генералното ни консулство към 11:00 ч. местно време, предаде Нова телевизия.

„Нашата подкрепа е за всички хора, които са се хвърлили на улицата в България. Стига вече сме гледали и стига вече сме понасяли простотията на българските политици. Германия ми даде възможността, без да платя на някого за позиция, да я спечеля с труд. В България това е невъзможно”, каза Руши Макаринов, организатор на демонстрацията в големия немски град.

Последвайте канала на

1445 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.02.24 | 01:54

1
A aз защо не знам? Как са се организирали? По роднински и приятелски??

Добави коментар

Водещи новини