Мирно шествие във Варна срещу монополите

  • 23 февруари 2013 17:59

  • 1284
  • 1
Мирно шествие във Варна срещу монополите
©

Около 200 души участваха в 14-то протестно шествие във Варна.

Демонстрантите отново затвориха централни улици и булеварди. Протестът премина мирно. В града се формираха няколко групи, които се опитаха да се идентифицират с инициативни комитети. Според повечето от присъстващите обаче по-важното е всички да се обединят около конкретни искания.

"Да се въведе контрол върху тази политическа система чрез отзоваване на депутати, кметове, общински съветници, дори министър-председатели, министри, дори президента, ако трябва, за да може те всички да имат винаги едно наум, че народът може чрез референдум да се събере и да ги изгони, ако те са недостойни", заяви Иван Панайотов, цитиран от БНТ.

"Аз лично бих искал мажоритарни избори, достъп на независими от партиите хора, да се кандидатират за парламента", предлага Симеон Михайлов.

Сред протестиращите се разпространяваха листовки с формулирани искания, сред които свикване на Велико народно събрание, промяна на Конституцията и на Изборния кодекс, като премахване на депозита от 10 000 лв за участие във вота. Има и искане граждани, които са неграмотни, да нямат право да гласуват.

"Искам да бъдем тук всички, дори да се върнат хората в България", заяви Стефан Петров.

Протестиращите във Варна продължават да настояват за национализация на ЕРП-тата, монополите и концесиите, да има преки избори за съдии и прокурори и лесен достъп на гражданите до обществените медии.

Една от отправните точки на шествието днес беше сградата на ВиК-Варна, където за кратко блокираха движението. Протестът в града премина мирно.

Последвайте канала на

1284 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.02.26 | 16:04

1
Не ме интересува кой ще управлява искам да се махне монопола на ЕРП-тата и на ХЕФТОХИМ.Ако се оправят цените на тока и се разреши да има и други доставчици на горива за да падне горивото това ще е голям напредък за страната и хората.

Добави коментар

Водещи новини