Кметът на Враца подкрепи протеста срещу високите сметки за ток

  • 22 февруари 2013 19:43

  • 762
  • 0
Кметът на Враца подкрепи протеста срещу високите сметки за ток
©

Кметът на Враца Николай Иванов подкрепи с отворено писмо протеста на съгражданите си срещу високите сметки, монополите и бедността.

Протестът тази вечер събра не повече от 70 врачани пред сградата на общината в града, съобщава БТА. Един от организаторите прочете
отвореното писмо на кмета, в което освен подкрепа за "справедливите искания" се изразява позиция, че те могат да бъдат изпълнени само чрез съживяване на икономиката на общината и разкриване на нови работни места. В момента във Враца започна изпълнението на проекти за стотици милиони лева, в които са ангажирани местни фирми и работници, а основен акцент в новия бюджет на общината, който предстои да бъде приет, е грижата за най-засегнатите от кризата, както и намирането на нови възможности за икономическо развитие, включително и чрез привличане на чуждестранни инвестиции, се посочва в писмото. Само с общи усилия- на държавата, на общината и под постоянния контрол на гражданското общество, можем да излезем от тежката социална и икономическа криза, в която се намираме, подчертава взаключение Николай Иванов.

Протестиращите издигнаха за пореден ден искания насочени както към преразглеждане на високите сметки за ток, нов начин на ценообразуване и срещу монополите, така и за свикване на Велико народно събрание и нова конституция, която да осигури гражданско участие във властта. Протестът премина мирно, въпреки засиленото полицейско присъствие.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
762 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини