Протестиращите искат среща с президента (снимки)

  • 22 февруари 2013 18:12

  • 6029
  • 28
Протестиращите искат среща с президента (снимки)
© Булфото

Мирен протест срещу монополите и управлението на държавата обещаха днес в София.

В уречения час в района на езерото Ариана и Орлов мост започнаха да се събират граждани. Там нямаше полицейско присъствие.

Първоначалната идея бе всеки да има възможност да изкаже исканията си по високоговорител. След няколко оратори обаче голяма група от протестиращите се отцепи. Някои от събралите се останаха на мястото, но около стотина души се насочиха към парламента и след това към паметника на Васил Левски, където коленичиха и запазиха минута мълчание. Шествието се придвижваше по тротоара, което не затрудняваше движението на автомобилите по пътното платно.

Протестното шествие се върна пред езерото „Ариана” на Орлов мост в София, след като отново мина покрай НС. Така броят на гражданите там достигна 400 души. Те носеха български знамена, скандираха „Мафия”, „Без партии”, „Всеки ден ще е така до победата”. Носеха плакати с надпис „Партиите вън”.

Участниците в протеста срещу монополите блокираха за известно време движението на Орлов мост в двете посоки.

Те се насочиха отново пред НС и сега са пред президентството. Гражданите обявиха, че искат среща с Росен Плевнелиев в понеделник, когато да споделят исканията си.

Демонстрантите искат да се повиши жизненият стандарт на хората, да се намалят сметките на домакинствата и да има държавно самоуправление.

Днес стана ясно, че заявка за участие в националния протест направиха и студентските организации.

Последвайте канала на

6029 28

Свързани новини

Коментари 28

Добави коментар
ГЛАД, ГЛАД, ГЛАД и едри въшки

2013.02.23 | 19:48

28
ГЛАД, ГЛАД, ГЛАД и едри въшки, очаква българите щом шепа анархисти взимат връх и им се чуват и виждат безобразията, защо медиите отразяваха толкова избирателно ситуацията, на 100-200 метра от кадрите хората си пиеха кафето. 1.ЗАЩО протестиращите само искат, искат, искат. КАКВО са дали те за България? КАКВО добро допринесаха досега те, освен да искат и да реват като посрани деца, също да трошат и да чупят. ИСКАМЕ!/казват те/. А какво ще дадат не казват! Водят се от принципа ``даите да дадем``. АНАРХИЯТА е над всичко! За каква правда претендират те? 2.Червените гадове поведоха стадото в условя на безредици, който те/червените гадове/ създадоха. На подчинените им електроразпределителни дружества ЕВН,ЧЕЗ,ЕОН беше наредено да издадат необичайно високи месечни сметки от които част от хората да почнат да протестират. Последваха протести, анархия и безобразия. Какво следва след и повреме на анархията /НАРОДА УЖ УПРАВЛЯВА/: влошава се или изчезва мирната и добра среда на българските и чуждите фирми, изтегляне на капитали /частично или напълно/, фирмите не могат да работят нормално, те искат сигурна среда на капиталовложенията си. Безработицата се увеличава, и ескалира почти до 100%. Е ТОВА ЛИ ИСКАТ БЪЛГАРИТЕ? Шепа червени мародери да водят за носа цяла България. БЪЛГАРИ!!! Не се подавайте на провокацията на ЧЕРВЕНИТЕ ГАДОВЕ!
Кашун

2013.02.23 | 19:45

20
А ти какво си дал скапан боклук седящ пред компа и ръсещ глупости. Защо говориш против хората че са излезли да поискат по добър живот в собствената си държава. Кого защитаваш или си просто поредния глупак който смята че нищо няма да се промени
m

2013.02.23 | 19:39

16
Пак ли изпълзяхте от леговищата си нагли гробарски твари?!Хората протестират, защото са недоволни от условията на живот в България и искат да променят нещата.Веднъж народът да се обедини и да не отмине мълчешком престъпната безотговорност на политиците ни и все ще се намери някой да пусне злобен коментар.Превъзнасяте Борисов и обяснявате колко пагубни са другите партии(съгласна съм, но това важи за всички политици, включително и скъпоценния ви Буда), но след като сте били недоволни от предишните правителства, защо не излязохте на протести, когато ни управляваха тези правителства, шушумиги прости? Сега се изказвате критично и подигравателно за хората опитващи се да променят нещо в тази окрадена държава, а защо не се замислите, че всички, дори и вие се мълчахме досега и допуснахме да стигнем до това положение?

2013.02.23 | 19:47

27
Давайте, българи, не се предавайте! Те искат да си мине времето, да се стопли, сметките да паднат и да кажат-ето свалихме цените с 7.684567%. Пак да ни излъжат. Преносът на тока е по-скъп от самия ток-това е чиста кражба! Трябва да се промени закона за тока и да се скъсат договорите, сключени с продажните политици. Оставката на тиквата не е достатъчна! Цените на тока се запазват-пак те печелят. А от тока ще поскъпне и всичко останало. Съд за всички, които грабят народа! Правосъдието нищо не върши -и там трябва да има протести!

2013.02.23 | 19:45

23
И СТО ПЛЮСА ДА СИ СЛОЖИШ НА ПОДРИСКАНИЯ КОМЕНТАР НЯМА ПОЛЗА. ВИДЯ СЕ КОИ СТЕ, ЕДНА ШЕПА ЛУМПЕНИ.

2013.02.23 | 19:46

26
Това, че някакви продажни некадърни политици са сключвали заробващи за народа договори с монополисти-измамници, въобще не означава, че доживот безропотно ще плащаме на тия крадци. Тия договори трябва да бъдат унищожени и да се направи това, което е добре за народа! Който ни обяснява, че не може-да се маха и да дойде такъв, който може! Защо да плащаме на неможещи и неспособни продажници, за които най- важното е добрите им отношения с монополисти и световни лихвари, а не добруването на народа?

2013.02.23 | 19:46

25
ПРОТЕСТИРАЩИТЕ СА СТО ДУШИ МАЛОУМНИ АНАРХИСТИ, КОИТО РЕКЕТИРАТ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ЗА ДА ПОЛУЧАТ ВНИМАНИЕ.
илия

2013.02.23 | 13:16

8
Какви ги говориш, бе. Ти не си ли част то народа. "Хубавите" управляващи ни докараха до това положение.

2013.02.23 | 19:46

24
Предпочитам политиците вместо кибиците, които реват по улиците.

2013.02.23 | 19:45

22
ЛУМПЕНЯЦИ, ОСВЕН ДА ВИСИТЕ В НЕТА И ДА ДРИСКАТЕ ДРУГО НЕ МОЖЕТЕ.

2013.02.23 | 19:45

21
Протеста срещу монополите се изроди в протест на сополите.
Неделя 11 часа

2013.02.23 | 19:44

19
Очаква се в неделя на митинга да присъстват над 100 000 души в София и над 1 милион в Цяла България против политическият модел!

2013.02.23 | 19:43

18
В неделя в София ще има около 1000 души, които няма да знаят какво искат. Което е много добре, защото иначе щяха да са 100 хиляди, които също не знаят какво искат. И когато тези хора започнат да трошат, крадат и прочее техните организатори ще бъдат съдени и пратени в затворите. А АКО НЕ, ЗНАЧИ ИМАТ ПОЛИТИЧЕСКИ ЧАДЪР.

2013.02.23 | 19:42

17
ТРЯБВА ДА БЪДЕМ ЕДИННИ, ОБАЧЕ ДА ИЗЛЪЧИМ ПРЕДСТАВИТЕЛИ ХАХАХАХАХАХАХА СМЯХ И МУЗИКА, ЧЕ НАЛИ ТОВА ПРАВИМ НА ВСИЧКИ ИЗБОРИ БЕ. НАЛИ ТОВА СЛУШАМЕ ПОСТОЯННО, КАК ТРЯБВА ДА СМЕ ЕДИННИ И ПОСЛЕ ДА ГЛАСУВАМЕ. ПРОМЯНА НА МОДЕЛА, ДА МОДЕЛА - ЩЕ ПРОМЕНИМ МОДЕЛА КАТО ИЗБЕРЕМ ШЕФЧЕТАТА ОТ ПРОТЕСТА ДА НИ УПРАВЛЯВАТ. ХАХАХАХАХАХАХАХАА

2013.02.23 | 19:39

15
В неделя всички по площадите ! Време е за промяна !

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини