Пътуването на автостоп отново е на мода

  • 22 февруари 2013 17:31

  • 1245
  • 2
Пътуването на автостоп отново е на мода
©

Финансовата криза и ниските доходи на хората постепенно връщат на мода пътуването на автостоп в Благоевградска област.

На главен път Е-79 все по-често се забелязват хора с вдигнат палец да спират автомобили, за да стигнат до родните си места. Опасно ли е обаче пътуването с непознат и какво кара хората да пътуват на автостоп?

Най-често хората избират пътуването на автостоп заради липсата на пари за автобусен билет. Шофьорите, които ги качват, обикновено знаят за този факт и не искат пари на стопаджиите. На автостоп пътуват предимно ученици. Хората казват, че за да пътуваш на автостоп, трябва да имаш набито око и бързо да преценяваш човека, при който се качваш.

Жените обаче не искат и да чуят за пътуване на автостоп. Страхуват се, защото застанат ли на пътя, рискуват да се качат в автомобила на някой недобронамерен мъж и да имат неприятности.

Шофьорите, от своя страна, също признават, че внимателно оглеждат кандидатите за автостоп, разказва БНТ.

Въпреки някои предимства, пътуването на автостоп си остава несигурен транспорт, защото няма точен час на тръгване и пристигане и защото обикновено няма никаква гаранция за безопасност.

Последвайте канала на

1245 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
бутача

2013.02.23 | 11:41

2
къде духнат къде се понаведат се е добре за мачето
daniel

2013.02.23 | 11:41

1
belovo - velingrad za 40 min na stop.... e razbira se za da te ka4at ,trqbva da prili4a6 na normalen.... a ne s obici na nosa , kojeno qke i kobinki, s cigara v ednata ruka , a v drugata bira (ili polovin litrovo 6i6ence prazno do polovinata s neznaen alkohol(obiknovenno rakia))

Добави коментар

Водещи новини