Лавина от жалби в шуменското ЕНЕРГО - ПРО

  • 22 февруари 2013 16:05

  • 1235
  • 1
Лавина от жалби в шуменското ЕНЕРГО - ПРО
©

Високите сметки за ток предизвикаха лавина от жалби в ЕНЕРГО - ПРО в Шумен.

Един от потърпевшите е Илия Стоянов, който се отоплява на твърдо гориво. Той подал жалба в електроразпределителното дружество. Оттам направиха проверка. За декември Илия Стоянов получил по-висока сметка от обичайната, въпреки икономиите, които прави.

"От 50 лв. отиде на 70 и то при една и съща консумация. Отоплението е на парно с дърва. Работят един бойлер, компютър и телевизор. Дори се готви на газ", разказва той.

Само два дни след подаването на жалбата екип на енергийния доставчик направи проверка като със специален уред измери точността на електромера.

"Електромерът е в допустимата грешка, която е +/- 2 %", коментира Михаил Пропоркин, специалист-измерване, цитиран от БНТ.

"Беше засечена грешка от 0,2 - 0,3 %. Това означава, че електромерът е годен, работи правилно, правилно отчита консумирана енергия", заяви Мария Димитрова, дирекция „Обслужване на клиенти" ЕНЕРГО - ПРО.

Илия Стоянов изрази задоволството си, че е направена проверка, от която се вижда, че има отклонение в отчитането.

Според компанията, от проверените 650 електромера не е засечен неточен уред. От доставчика съветват клиентите си да правят сравнения на консумираната електроенергия не с тази от предходния месец, а с тази от същия период на миналата година, но и да не забравят, че има повишение на цената на тока.

Последвайте канала на

1235 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.02.22 | 19:00

1
Бойко каза жалбите да се внасят в съда ако искаме да има ефект.

Добави коментар

Водещи новини