Балканските страни подкрепиха протестите в България

  • 21 февруари 2013 17:36

  • 2671
  • 6
Балканските страни подкрепиха протестите в България
©

Гражданите на няколко балкански страни подкрепят протестите в България. Жители на Сърбия, Хърватия, Македония и Черна Гора призовават в интернет своите сънародници да последват примера на българите и да излязат на улиците, за да изразят недоволството си от местните правителства, информира БНР.

Българите влязоха в София е само един от коментарите в хърватските форуми, като новината, че българското правителство е паднало след масовите протести на народа, се радва на сериозен интерес и доста коментари, както в бъдещата членка на Европейския съюз, така и на останалите държави от бивша федерация, които имат подобни житейски и битови проблеми като всички нас.

В Сърбия също ще възхищават на действията на българския народ.

Опитвам се да си представя подобно нещо при нас. Някак си не мога. Вероятно ние имаме "способни" политици, които не ни пречат, казва потребител в сръбския форум. На българите им дойде ума в главата. Само в Сърбия народът прилича на овце, които чакат търпеливо да бъдат остригани или заклани. ДОКОГА? Може би трябва да чакаме момента, в който ще искат да си плащаме и въздуха?, споделя сръбски гражданин в интернет.

Както в Сърбия, така и в Босна и Херцеговина, коментират още, че им е писнало да ги управляват едни и същи хора. Този коментар пък до известна степен обединява мнението на хората в хърватските, сръбските, македонските, босненските, черногорските форуми – Една и съща банда ни управлява вече повече от 20 години. Краде, плячкосва, отнема. Българите се задействаха, излязоха на улицата и изпревариха всички нас във всеки един аспект на гражданското общество.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2671 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2013.02.24 | 21:14

6
Нещо хубаво и за нас. Стига са ни викали: Тихо, да не събудуте бугарите!
БЪЛГАРИН

2013.02.24 | 21:14

5
от 1840 та до днес,балканите са апетитна хапка за световните сили.Тук е центъра на европа и всички канали минават от тук.По принцип съм русофил,но да не мислите че руско-турската война е била с цел само да ни освободят от турско робство ? Всеки се бори за влияние на балканите и за това не ни позволяват да живеем като бели хора.А в момента това са сащ.Правят конфликти по целия свят,умират хора за да си гледат техния интерес.Защо бяха бомбадировките в Сърбия ? Ми за да се махне про-руското правителство и да се замести със американски пионки.Кой насажда омразата между народите на балканите ? Българи,сърни,македонци,черногорци,всичките сме един и същи народ.Историята ни е дала достатъчно причини да не се обичаме със гърци и турци,но съвременните турци и гърци имат същия огнен манталитет като нас.На балканите трябва да вземем пример от Германия и франция.Толкова много войни има между тях,но сега обединени издържат целия ЕС.На балканите си имаме всичко което ни трябва да живеем добре.А защо не е така ? Обама да отговори на този въпрос.Разделяй и владей
j

2013.02.22 | 18:36

4
На балканджиите ни е наложено едно такова мислене че нашите страни са бедни и немогат да се оправят ! ТОВА НЕ Е ТАКА ! Това е схема от хора с интерес от това !

2013.02.22 | 18:36

3
айде запалихме Балканите :)
saipemable

2013.02.22 | 18:35

2
помните ли приказката за бурето с барута и географското му разположение??? Ама...,хайде да се вдигаме,пък кавото е отредено,то наистина това нашето вече не е живот,бягаш от опашка на опашка да си платиш данъците,сметките,застраховките,осигуровките и чакаш някой да те потърси за работа,но такава-няма
бижуто

2013.02.22 | 18:35

1
ами да се организираме народите от балканите време е да разберем че омразата по между балканските народи е подклаждана винаги от външни сили защото ги е страх точно от такъв балкански съюз американците и англичаните съсипаха икономиките на всички източноевропейски старани и по точно на всички балкански страни за да могат да първо техните корпорации да ни смучат кръвчицата и защото им трябва нашата територия да си разполагат базите тук защото балканите са пъпа на света и от тук могат да атакуват които си поискат за отрицателно време като се почне от държавите в Азия през тези в Африка та дори и русия най-вече това им е целта заграждане на русия за да могат те да командват света

Добави коментар

Водещи новини