Протестиращи: Управляващите се държат като мишки

  • 21 февруари 2013 07:42

  • 824
  • 0
Протестиращи: Управляващите се държат като мишки
©

От тук нататък предстои протест в неделя. Хората излязоха съвсем справедливо, а властта реагира като Борисов подаде оставка, те се крият. Държат се като мишки. Това заяви Дончо Дудев, който е един от организаторите на първоночалните протести, в ефира на БНТ.

Янко Стоянов, който е адвокат и протестиращ, заяви, че има проблеми с цените на тока, водата и горивата, но има проблем и с доходите на хората. Ако в неделя се стигне до някакъв консенсус за смяна на системата - ще дадем отговор на много въпроси, смята още той.

Вината е на всички правителства, не само на сегашното, то беше само върха на пирамидата. Това е цинизъм, не може хора на по 60 година да са по улиците и да не могат да купят елементарни неща на внуците си, защото трябва да си платят тока и водата. Депутатите трябва да се махнат веднага, защото голяма част от тях дори не ходят дори и на работа, смята още те.

Дудев заяви, че не трябва да има никакви имунитети, за да носят народните представители отговорност за всяко свое действие, трябва да има гражданско участие в управлението.  Защо се крият като мишки? Ако имат капка достойнство да излязат, каза той. Протестът щял да бъде подкрепен от Иван Костов, Меглена Кунева, Сергей Станишев и Царя - може да дойде, това е запазване на статуквото, каза още той.

Организаторите бяха категорични, че протестите няма да спрат. Попитани какво очакват да се случи след падането на ГЕРБ, те заявиха, че си имат мечта да има граждански общество. Няма избор за кого да се гласува на предсрочните улици. Колко време ние трябва да се по улиците, те се гаврят с нас, смятат организаторите на протестите срещу монополите.

Хората, които се обявиха в подкрепа на премиера и са пред парламента, заявиха, че те ще го правят докрай. Един от тях каза, че иска дори да му бъде щит. Той е любимецът ми. Нека народът да разбере, че дори и да е мафиот - всичко е оправдано заради нуждата, която имаме от него, каза още възрастният мъж.

Последвайте канала на

824 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини