Гавриил: Не нося скъпи часовници

  • 17 февруари 2013 17:44

  • 1382
  • 3
Гавриил: Не нося скъпи часовници
©

В Светия синод нямаше удари под кръста.

Това заяви Ловчанският митрополит Гавриил в предаването "Нека говорят". Бог ще реши, кой ще е новия патриарх. Ако съборът на 24 февруари ме избере аз ще приема. Аз сам не го желая това, но ако Господ е рекъл, аз ще приема. Това е промисъл Божия, допълни Гавриил.

Нямам досие и съм си платил цената за това. В момента има редица обвинения срещу мен, които са инсинуации и клевети, каза още той. Нося само евтини и много точни часовници. Тези които ни клеветят, трябва да им се прощава. Ние трябва да помагаме на такива хора. Православната църква е носител на духовна нравственост. В момента усещам едно духовно Възраждане. Не може без църква и без вяра, обясни Гавриил.

Той коментира и решението на папата да се оттегли. Това е една достойна постъпка. Щом той е преценил, че няма физическите сили да се справя със своите задължения, значи е постъпил правилно, завърши Гавриил.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1382 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2013.02.19 | 16:14

3
Платил си е цената, за да му скрият досието. Просто няма как без доносничество в комунистическия синод. Няма как- абсурдно е- колегите му няма да го допуснат. Никога!

2013.02.19 | 16:14

2
По ненавистта, която струи от думите на тия под мен си личи колко мразят Православната църква. Много държат да има белези и доносници, за да могат спокойно да хвърлят кал. Митрополит Гавриил ужасно много ви бърка в здравето и не може да не това или онова, ама явно че може и това не ви дава мира? Като не ви харесва ставайте католици, сектанти, будисти.... никой не ви задължава да сте православни, макар, че се съмнявам, че някога въобще сте били.
e

2013.02.17 | 23:46

1
Обаче поставяш и носиш "белега на звяра" на дясната ръка и челото,описано в Новия завет.

Добави коментар

Водещи новини