ЕК без мерки срещу българското розово масло

  • 15 февруари 2013 11:28

  • 894
  • 1
ЕК без мерки срещу българското розово масло
©

"Европейската комисия няма да предприеме никакви действия за промяна на законодателството за розопроизводството". Това е казал министърът на земеделието и храните Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на пред заети в сектора в Казанлък.

Министърът е уточнил, че няма да има промени, които да доведат до рестрикция по отношение влагането на етерични масла в козметични продукти.

Според Найденов, докладът на Научния съвет в ЕК е бил тревожен и тенденциозен и насочен директно срещу България. Той е уточнил също, че по време на разговор с новия еврокомисар по здравеопазване Тонио Борг, е изразил своето несъгласие с подготвения от тях доклад.

Във връзка с идеята на бранша да бъде създаден специален Закон за розата, министър Найденов е посочил, че не е против и би подкрепил такова решение, стига да има консенсус на розопроизводителите и розопреработвателите.

Министърът е призовал за по-активна роля на браншовата организация на розопроизводителите и ги е посъветва да инициират създаването на консултативен съвет по розата, за да могат по-често и активно да се дискутират проблемите в сектора.
 

Последвайте канала на

894 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Сашо

2013.02.15 | 18:05

1
Ами те нали бяха и против тютюна ,но само от сорта "Вирджиния" който се произвежда само в България и Турция,сега пък не им харесва розовото масло,пак национален износен продукт,трябва да си сляп ,че да не виждаш че в тези европейски комисии имаме "доброжелатели"

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини