Една трета от София може да остане без ток

  • 15 юли 2011 17:05

  • 4546
  • 5
Една трета от София може да остане без ток
© Булфото

Имаме смяна на 200 км кабели само в колектора по бул. „България”, представете си какво би станало, ако се запали този колектор с тези обелени кабели, това е реална опасност и тя може да доведе една трета от София да остане без ток, каза Гатев.

Затова дружеството започва усилената им подмяна с кабели, които не представляват интерес за крадците от съоръжения. Гатев призова – българинът да бъде малко по-бдителен при кражбите от трафопостове, вместо когато спре токът заради това.

В централната градска част няма опасност масово потребители да останат без ток, но има предпоставки за локални проблеми.
В момента натоварването в София е около 500 мегавата, при натоварване през зимата до 1 200 мегавата. Заради жегата товарът от климатиците се е повишил със 100 мегавата до 600.

В София кражбите са насочени към кабели и съоръжения от трафопостове. В района на Сандански се предпочитало трансформаторното масло, защото става за гориво на селскостопански машини.

Вследствие на строителния бум, има обособени „тесни” места, където може да стане авария, в няколко подстанции на територията на София, тъй като са изчерпани съществуващите мощности, с които те разполагат и са необходими реконструкции, които са скъпоструващи.

Други тесни места са подмяната на кабели в централна градска част, подмяна на кабели в колектори, вследствие на кражби. Министерският съвет и ДКЕВР обаче е захранен надеждно, увериха от дружеството.

В Боровец е имало запитване от „Бороспорт” - по какъв начин ще може да се предостави допълнителна мощност от 16 мегавата на територията на курорта. Има разглеждани технически варианти, но те са свързани с инвестиции. За Банско има изградени станции с телемеханика, които работят успешно и няма проблеми с електрозахранването на съществуващите обекти.

От ЧЕЗ заявиха, че токът не може да спре заради стачка на работниците. Преговорите със синдикатите са минали успешно. Към месец септември ще бъдат освободени 200 души заради оптимизация.

Последвайте канала на

4546 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
ББфен

2011.07.17 | 13:03

5
СЕГА ТОВА ПО-ГОРЕ ОЧЕВИДНО Е ЕДНА ПЛАТЕНА ПУБЛИКАЦИЯ, КАКВИТО ЧЕЗ ПУСКА, ЗА ДА СИ ПАЗИ В АВАНС ЛАЙНЕНИЯ "ИМИДЖ". ПРЕЗАСТРАХОВАТ СЕ, В СЛУЧАЙ ЧЕ СИСТЕМАТА СЕ СРИНЕ, ПОРАДИ НЕЖЕЛАНИЕ ОТ ТЯХНА СТРАНА ДА Я ПОДЪРЖАТ В ИЗПРАВНОСТ, ТЪЙ КАТО ЩЕ ИМ СТРУМА ЧАСТ ОТ ПЕЧАЛБАТА. ТЕ ПРОСТО ВАРВАРСКИ ЕКСПЛОАТИРАТ ТАЗИ СИСТЕМА, КАТО Я ПОДЪРЖАТ МИНИМАЛНО, КОЛКОТО ДА НЕ СЕ РАЗПАДНЕ ОКОНЧАТЕЛНО (ЗА ДА НЕ СПРЕ КОКОШКАТА ДА ИМ СНАСЯ ЗЛАТНИ ЯЙЦА). ИНАЧЕ КАЗАНО - МИНИМИЗИРАТ СИ РАЗХОДИТЕ И СИ МАКСИМИЗИРАТ ПЕЧАЛБИТЕ. ВСЪЩНОСТ СТАВА ДУМА ЗА ЕДНА ЕНЕРГИЙНА МАФИОТСКА БАНДА, КОЯТО ВИЛНЕЕ ТУК НАГЛО, БЕЗОГЛЕДНО, И БЕЗПРЕПЯТСТВЕНО (ЯВНО ДОБРЕ СИ ПЛАЩАТ ЗА ПОЛИТИЧЕСКА ЗАКРИЛА). ИНАЧЕ ОТДАВНА ДА СА ГИ ИЗРИТАЛИ, КАКТО ВЕЧЕ НАПРАВИХА В РЕДИЦА ДРУГИ ДЪРЖАВИ. ПОДОБНО Е ПОЛОЖЕНИЕТО И СЪС "СОФИЙСКА ВОДА", И С ДРУГИ НЯКОИ МОНОПОЛИСТИ. РАЗЧИТАХМЕ ТОВА УПРАВЛЕНИЕ ДА ИМ СЛОЖИ СПИРАЧКА И ОЩЕ ПО-ДОБРЕ - НАПРАВО ДА ГИ ИЗРИТА ОТ НЕЩАСТНА БЪЛГАРИЯ, НО НЕ БИ. СТАНА ТОЧНО ОБРАТНОТО, РАЗРЕШИХА ИМ ДА СИ ВДИГАТ НЕПРЕКЪСНАТО И НЕОБОСНОВАНО ЦЕНИТЕ, ДА НАХАЛСТВАТ С НЕЛЕПИ АРГУМЕНТИ ЗАЩО ГО ПРАВЯТ, ОЧЕВИДНО НАРОДА СМЕ ЛЕСНА ЖЕРТВА ЗА ПОДОБНИ ДЕРАЧИ... КАКВОТО И ДА ПИШЕМ ТУК, НИЩО НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНИ, ПРОСТО СИ ИЗПЛАКВАМЕ БОЛКАТА, ЗА ДА НИ ОЛЕКНЕ...

2011.07.16 | 19:39

4
Мангалите дето крадат кабели - в котлите за гориво

2011.07.16 | 18:51

3
... и тия, дето не крадат - също!
Пенчо

2011.07.16 | 18:50

2
Ще доживеем ли да видим / и усетим по джоба/ едно наистина честно, правителство от патриоти-българи, които да ни освободят от оковите на алчните монополи? Разследващи журналисти, кога ще проследите откъде започна заробването ни, и от кого? Защо успяват да хванат в мрежата си ВСИЧКИ идващи на власт правителства? Какви договори са сключени още в началото, та чуждите енергийни дружества да са толкова спокойни и сигурни в оставането си? Докога, до последното ни издихание ли?
3

2011.07.16 | 17:40

1
W_W_W. ORIGINALNI . B_E - - -Футболни тенниски Сезон 2011/2012

Добави коментар

Водещи новини