Атанасова: Продължава изнудването на пациенти от страната на лекарите

  • 15 февруари 2013 08:07

  • 1249
  • 1
Атанасова: Продължава изнудването на пациенти от страната на лекарите
©

Разпоредена е проверка по случая с 4 месечното бебе,  което не бе прегледано от лекар от Спешна помощ, съобщи в ефира на Нова телевизия министърът на здравеопазването Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право,. Тя обясни, че повикването е било 17 - то за тази нощ за този екип. По думите й, наистина е имало закъснение на екипа, което се дължи и заради бавното прехвърляне на сигнала от телефон 112. Тя обаче съобщи, че наистина лекарката е заварила едно доста агресивно семейство.

Атанасова е категорична, че взаимоотношенията между лекар - пациент трябва да се регулират със закон.

Според нея, причината за случилото се с 4 - месечното бебе е и липсата на екипи в Спешна помощ.Тя съобщи, че през януари месец е имало пик на повикванията в Спешна помощ в София и поясни, че това досега не се е случвало.

Атанасова отново коментира, че някои пациенти са изнудвани да плащат за избор на екипи или за изследвания. Тя определи като това като един от най-големите проблеми в здравеопазването. "Миналата година са подадени 20 хиляди сигнала в Министерство на здравеопазването. Те се отнасят за това, че отношението към пациентите е много лошо или им се искат пари".

Днес трябва да бъде обявен списъкът с редки болести, чието лечение ще бъде поето от НЗОК. Министър Атанасова информира, че болестите са 8.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1249 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.02.18 | 02:10

1
Много е лошо да общуваш с българи ! Ще те оберат или изнудят за пари ,ще те изнасилят и убият ,ще клюкарстват зад гърба ти и пр.! Абе българите са ГРЕШКА НА ПРИРОДАТА !

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини