Нефтени петна покриха езеро в Стара Загора

  • 13 февруари 2013 19:00

  • 2657
  • 0
Нефтени петна покриха езеро в Стара Загора
©

Едно от емблематичните места за отдих в Стара Загора - езерото "Загорка", изненадващо се покри се нефтени петна днес следобед, съобщава "Стандарт".

Замърсяването е започнало от разлив на нефтопродукти от служители на фирма „Клийнър” ООД, които са почиствали локалното пречиствателно съоръжение и ревизионни шахти на пивоварна „Загорка”, съобщиха след експресната проверка на сигнала от РИОСВ.

В близост до мястото на почистването минавал приток на река Бедечка, който се включвал в езерото „Загорка”. Мазни разливи от специализирания автомобил, с който се извършвало почистването на съоръженията, са достигнали чрез притока до езерото.

Екоинспекторите са взели водна проба, която щяла да бъде изследвана по седем показатели от регионалната лаборатория на инспекцията.
На замърсителя са били дадени предписания за незабавно почистване на разливите от нефтопродукти около притока на река Бедечка и нефтените петна в езеро „Загорка”. Срещу дружеството "Клийнър" е било образувано и административно – наказателно производство.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2657 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини