Проверяват басейните в София

  • 15 юли 2011 14:16

  • 485
  • 0
Проверяват басейните в София
© Булфото

Тя допълни, че очаква контролните органи да обявят дали са сигурни и обезопасени.

Фандъкова обясни още, че сигурността на софийските паркове се осигурява с камери, там където е възможно и със съдействието на общинска полиция.

Отговорността за безопасността на басейните Е на всички, включително и на държавните агенции. Това коментира още Фандъкова, в отговор на твърдението на заместник-министъра на туризма Иво Маринов, че контролът на басейните трябва да бъде от страна на общините: „Никой не трябва да бяга от отговорност, просто трябва да се получава максималната информация. Знаете, че основната отговорност е на собственика на съответния обект. Ние не можем да влезем във всеки двор, за да видим има ли там басейн и дали той отговаря на изискванията, говоря за заведения, за хотели. Но при всички случаи контролните органи ще направят всичко възможно, за да установят“.

По темата със сигурността в столичните паркове, Фандъкова обясни, че общината изпълнява програма за видеонаблюдение: „В момента се изгражда видеонаблюдение в шест зони на основни паркове в София. Разбира се, не може да се сложи във всяко ъгълче на парка камера и да има полицаи до всяко дърво. Така че трябва да имаме и ние съзнанието, но общинската полиция има грижата за основни п

Последвайте канала на

485 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини