Пощите ще се превърнат в книжарници

  • 15 юли 2011 12:28

  • 1106
  • 0
Пощите ще се превърнат в книжарници
© Интернет

Инициативата "Да върнем книгите при хората" е на "Български пощи" ЕАД в партньорството на консорциум "Световете”. Ще се предлагат книги с различна тематика.

Целта е да се поощри четенето на книги, като се улесни достъпа на хората до тях. Предлагането на книги е особено затруднено в малките населени места и там пощите могат да бъдат особено полезни.

Четенето развива мисълта, носи просветление и мъдрост, облагородява и възвисява духа и допринася за литературното и езиковото ни развитие. Предлагайки книги в пощенските станции, ние се надяваме да улесним клиентите си да намери своята книга, заявяват от "Български пощи".

В пощенските станции ще има и каталог на предлаганите издания, за да може всеки да си поръча книга, която в момента не е в наличност.
Предстои зареждане на пощенските станции и с учебници, учебни помагала и книги за ученика.

Официално инициативата ще стартира днес от 13.30 часа в пощенската станция в Перник, като ще бъде открита от главния изпълнителен директор на "Български пощи” Деян Дънешки.

След обявяването на инициативата украинските писатели Иван Драч и Петро Засенко, както и български творци, ще раздават автографи.

Последвайте канала на

1106 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини