Интеграцията на ромите не могла да се подмени с къщички

  • 14 юли 2011 21:08

  • 1897
  • 2
Интеграцията на ромите не могла да се подмени с къщички
© Булфото

Липсата на цялостна държавна политика за интеграцията в обществото на ромите не може да се подмени с поредното подаряване на няколко къщички, каза председателят на постоянната комисия по обществен ред и сигурност в Столичния общински съвет Ангел Джамбазки, предаде Фокус.

Според него такава политика трябва да започва с установяването на трайни и системни трудови навици в този етнос, а хората от него да се научат, че всяко нещо има цена, която се изработва.

Общинският съветник от ВМРО изказа подозрение, че приетият от СОС проект за строителство на жилища за маргинализирани групи е предназначен изцяло за роми. И от тази гледна точка той го нарече козметичен, защото с нищо няма да допринесе за социалната им интеграция.

Според него, подобни проекти стимулират разделението и няма да направят нищо за вписването на невписаните хора в обществото. Джамбазки е убеден, че вписването в обществото е индивидуален акт.

Той каза, че изричното настояване на ВМРО е в тези проекти да участват и българи в тежко положение, а ако се случи на някои от тях да бъде отказано, от партията ще сезират Комисията за защита от дискриминация и съдебните институции в България и Европа.

Последвайте канала на

1897 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2012.03.10 | 21:07

2
kak 6te im podarqvame ka6ti vsi4kite im nezakonni postroiki trqbva da se srinat,zna4i moje balgarite da se trudqt cql jivot za da si zakupqt jili6te a mangala doshal ot mainata si i 6te zapo4ne da stroi i 6te e zakonno kakva e tazi darjava koqto go pozvolqva,tova ve4e nee balgariq a ciganiq.Osaznaite se hora ne pozvolqvaite na tezi mirizlivi bokluci da ni zakopaqt darjavata.Dedite ni za6to sa se borili da ni osvobojdavat ot tursko robstvo sled kato vie pozvolqvate tova cigansko robstvo-za6toto sled vreme i tova 6te stane sled vlasta i previlegiite koito im davate

2011.12.23 | 21:41

1
bravo

Добави коментар

Водещи новини