По-високи сметки за ток и в Пловдив

  • 07 февруари 2013 17:37

  • 2021
  • 2
По-високи сметки за ток и в Пловдив
©

Пловдивчани са стресирани от по-високите сметки за ток, които им предстои да плащат за декември. Хората обаче са склонни да се издължат вместо да пускат жалби за проверка, защото и това се плаща, предаде БНТ.

От двайсетина лева до два пъти и половина по-високи сметки за ток изненадаха неприятно абонати на EVN в Пловдив. Бунтовни настроения и протести обаче засега няма. Тези, които плащаха на касите, бяха изпълнени с въпроси и тревога.

Някои си бяха направили точна сметка и, докато плащаха, обясняваха на всеослушание как се калкулира потреблението и какво трябва да се вземе предвид, за да се разберат правилно стряскащите цифри от касовата бележка.

Липсата на напрежение сред клиентите се обяснява с предварителната кампания, която направиха от EVN в края на миналата година. Тогава те нееднокаратно заявиха, че сметките ще са очаквано по-високи.

Председателят на Управителния съвет на EVN днес обясни и причините за това: "На първо място увеличението на цените, на второ място по студено време през декември и на трето място ние за Коледа имахме пет свободни дни и за това има леко движение на отчетните периоди", поясни Йорг Золфелнер, председател на УС на EVN.

През декември 2012-а клиентите на EVN в Югоизточна България са изразходвали над 929 милиона киловатчаса, а това е със 7 милиона повече в сравнение със същия месец на миналата, пресмятат от австрийската компания.

Последвайте канала на

2021 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Псе

2013.02.07 | 19:05

2
Пловдивчани са си помияри. Само като ги гледам как си търпят управленито ти става ясно, че и да ги чукат пак ще се скатават.

2013.02.07 | 19:05

1
Яж ми кура бе помияр.

Добави коментар

Водещи новини