89 деца са осиновени в Плевен през 2012 година

  • 07 февруари 2013 15:39

  • 969
  • 0
89 деца са осиновени в Плевен през 2012 година
©

89 деца са осиновени в Плевен през изминалата 2012 година. Това съобщи за БТА Вацка Хорозова - директор на Регионалната дирекция "Социално подпомагане".

За 50 от децата са открити "нови родители" в България, а за 39 - в чужбина. Работата на Съвета по осиновяванията в Плевен е много интензивна - заседанията са всяка седмица, посочи Хорозова. Общо в регистъра за осиновяванията са вписани 201 деца. Над 70 на сто от тях са с различни по вид увреждания и са на възраст над 7 години. Кандидат-родителите обаче не проявяват интерес към тези деца, каза Хорозова. Семействата търсят да осиновят обикновено деца на възраст до тригодишна възраст, без увреждания - предпочитани са момичетата, допълни тя.

По думите й по линия на друго направление на дейността на дирекцията - развитие на така наречената Приемна грижа - през изминалата година в региона са утвърдени 69 приемни семейства. Документите на още 13 са разгледани от началото на тази година. Общо до момента приемните родители са приели да се грижат като за свои 65 деца. Но и в тази дейност проблем е намирането на приемни семейства за децата с увреждания, коментира Хорозова

Последвайте канала на

Филип Епитропов
969 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини