Сметната палата ще нищи високите сметки за ток, парно и вода

  • 07 февруари 2013 13:17

  • 1390
  • 1
Сметната палата ще нищи високите сметки за ток, парно и вода
©

Парламентарната комисия, наблюдаваща дейността на ДКЕВР, възложи на Сметната палата да направи одит на цените на вода, ток, парно и природен газ. Целта е да се установи как са били формирани регулираните цени.

Проверката ще е за период от две години и един месец - от 1 януари 2011 година до февруари тази година. Според председателя на палатата Валери Димитров реалистично е одитният доклад да е готов до края на април и да бъде предаден в Народното събрание.

На практика Сметната палата ще трябва да даде оценка на това как ДКЕВР си върши работа, но вероятно заключението няма да даде директно обяснение защо гражданите плащат по-високи сметки. Димитров каза още, че с одита всъщност ще се извършат три отделни задачи – проверка в ДКЕВР, МИЕТ и „Топлофикация София”.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1390 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.03.01 | 17:30

1
А след като хубаво ги разнищи, ще стигне до заключение, че всичко е наред, даже са ниски в сравнение с тези в Европа.А след месец ДКЕВР ще излезе с предложение цените да бъдат повишени с 12-15%.А Боко Тиквата, Цвък Цвък и хер Флик ще се правят на Матросов на амбразурата и героически ще отстояват повишението да е само с 8-9%.

Добави коментар

Водещи новини