Красимир Велчев: Три номинации ни трябват за НОИ, за да имам по - голям избор

  • 14 юли 2011 10:29

  • 641
  • 0
Красимир Велчев: Три номинации ни трябват за НОИ, за да имам по - голям избор
©

Това каза в парламента председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир ВелчевКрасимир Велчев Красимир Любомиров Велчев е роден на 6 януари 1951 година в София. Завършил е курс за пилот на във връзка с обсъжданите вчера номинации за поста управител на НОИ.

Велчев посочи, че тъй като Светлана Ангелова си e подала оставката и си направи отвод е останала една кандидатура. „Знаете принципите на ГЕРБ още от създаването на гражданското сдружение, че изискваме минимум три кандидатури за даден пост, за да може наистина да има избор, а не да се връщаме в тоталитарното време, където избираш от един човек”, посочи той.

На въпрос дали парламентарната група готви нова кандидатура, Велчев посочи, не само парламентарната група – искаме три номинации, независимо кой ги предлага. „Това, което и премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г вчера каза, че иска зад тези номинации да има подписите на хората, които предлагат, защото това е важен пост – знаете НОИ това е много важна институция, тежка за управление”, посочи той.


„Този човек, който бъде избран трябва да има подкрепата и на Министерство на финансите, и на Министерство на социалните грижи, и на парламента.


Кандидатурите чакаме да постъпят, аз лично нямам никакви предложения”, заяви той.


Велчев каза още, че в близките десет дни ще се вземе решение. По думите му трябва първо да се видят кандидатурите. „Ако от тези три кандидатури преценим, че не са достатъчно квалифицирани или достойни, ще искаме други кандидатури”, посочи Велчев.

Последвайте канала на

Десислава Станева
641 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини