Ето досието "Буда" (снимки)

  • 04 февруари 2013 16:03

  • 24599
  • 69
Ето досието "Буда" (снимки)
©

“Документите за вербовката на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г като агент “Буда” са автентични, имат входящи номера и могат да се проверят в деловодството на ЦСБОП”, заяви пред БНР журналистът от “Биволъ” Атанас Чобанов.

“Ние сме проверили документа за вербовката на Борисов чрез други източници, които потвърждават, че документът е автентичен. Ако държавата каже “да”, тя трябва да предприеме действия, да разбере как е изтекъл документът и т. н. Става въпрос за теч на информация. Да кажат дали документът е секретен или вече не, той попада в документите, които могат да се изискват по Закона за достъп до обществена информация”, каза Чобанов. Според него няма логика да се появяват точно сега тези документи. “Това би било с по-голям ефект два месеца преди изборите, но ние не правим такива сметки. Ако се потвърди информация, която получаваме, я публикуваме”, уточни журналистът.

Чобанов посочи, че офицерът, който е вербувал Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г – Спас Спасов, е починал съвсем наскоро, “което е също интересен детайл”.

Припомняме ви, че според информацията, публикувана от Биволъ, на 9 декември 1996 г. Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г е регистриран в оперативния отчет на ЦСБОП, като информатор. Мотивът за вербовката е, че контактува с "оперативно интересни лица". Според водещия офицер кандидатът Борисов има качества и перспективи за регистрация в по-горни категории секретен сътрудник. На жаргона на службите това означава, че Борисов е дал съгласие да бъде агент-информатор, заведено му е "картонче" и в архивите се пазят негови донесения, подписани от водещия оперативен работник.
 

Последвайте канала на

Десислава Станева
24599 69

Коментари 69

Добави коментар
Аз1

2018.02.08 | 12:15

67
Ако коментиращите тук бяха малко повече в час щяха да знаят например, че Вежди Рашидов също е предложен за вербуване и, защото е отказал, е бил репресиран. Всъщност всеки що горе кадърен, който не е бил в открит конфликт със социалистите, е бил предлаган за вербуване. Това по никакъв начин не означава, че Борисов се е съгласил да се продаде. И в случай, че не е, му прави чест, че си разкрива досието и че се е осмелил да не работи със социалистическата измет. Другото, което ми е много интересно е как поддръжници на Станишков и Първанков се осмеляват да плюят някого за това, че има досие при положение, че горепосочените са най-голямата сган и са били активни дейци на социалистическия произвол. Бойко Борисов ще бъде по-добър избор от всеки членувал някога в БСП, БКП, ДПС и т.н. винаги.
Браво

2018.02.08 | 12:15

69
В пъти е по-добър от сегашните от други партии . Евала за изказването .
Сашо

2018.02.08 | 12:15

68
Как може да е по-добър от всеки членувал в БКП, като той самия е нейн член?
Канибал Лектор

2018.02.08 | 12:14

66
Не!!! Това не е истина...Абе как може да има толкова неграмотни и некадърни отпадъци, че даже и мнения дават...Първо:"Аз1" ами теб визирам пич честно много си прост ама изключително си кух и неграмотен! Как можеш да правиш сравнение между вербовката на Рашидов от комунистическите тайни служби (да поясня за тъпаците- ДС със всичките му главни управления), които вербоваха доносници, но и хора, които да работят за държавата чрез своите познания и умения (Рашидов вероятно е бил от вторите и напротив - не му прави чест, че е отказал) и вербовката на Борисов от НСС (сега ДАНС), които вербоваха хора от криминалния контингент за свои информатори с цел изпълнение на задачите си....Уникални тъпаци кви сравнения само...лелелелеее
Буда или Пожарникар

2017.05.06 | 12:42

65
Искам да съм БУДА БУДА да бъда един волен силен пожарникар, и да си правя 3-тия милиард не от бело и контрабандни цигари,а да продам цялата БГ територия на Амеркианците !!! Или пък да стана физкултурен учител ??? Какво ще кажете умни зомбирани гейберастчета ???

2017.01.27 | 16:05

64
Човека си разкри досието за разлика от някой други в политическия живот. Ами Първанов, Доган и др. политици Местан, както и хора като Хачо Бояджиев, Кеворк Кеворкян, Коритаров и др. - значи, че са били негодници и престъпници щом службите са се насочили към тях? Та аз не знам някой друг така да си е разкрил досието!? Не забравяйте, че в службите се взимат кадърни хора, а не форумни ревльовци.
hhf

2017.01.27 | 16:05

63
вие правители разлика между досие от 70-80те години и 96-та година...
do 66

2017.01.27 | 16:04

62
Интересен коментар, и ако не е ББ премиер и ГЕРБ не е на власт, може би Сергей Станишев ще нахрани бедните и ще излекува болните , и ще направи от водата вино?????????????????????????????????????????? НЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ, той ще напълни гушата на Сокола, Престанете да защитавате комунистите, защото те подариха България на Доган, на мен друго не ми е необходимо за да гласувам за ББ , Само долния турчин да не е във властта. Знаете ли кой строй Цанков Камък??????? Г-н АХМЕД ДОГАН??????????? Много малко милиони взе и сега чака серго да спечели изборите и пак да се намърда да краде. Ако сте българи гласувайте за който и да е, но не за сергей , защото все едно гласувате за гадния доган
дон пепе

2017.01.27 | 16:04

61
С криминално проявена сикаджииска мутра за министър председател винаги ще е така, тоя е за затвора не за министерски съвет.

2017.01.27 | 16:04

60
гадни доносници дебнат от всеки ъгъл и задължително ще ги познаеш -винаги разпитват повече от необходимото очите им шарят наоколо обичат да преиграват правейки се на дрипльовци а погледнеш ли ги в очите 99,98 се издават по очите и ако това са доносници и агенти свършена е ""чудесна работа

2017.01.27 | 16:02

59
Това което направи Бойко много малко хора можеха да го постигнат.Само той издържа да не се съюзи с Костов и Волен когато те му искаха министерски кресла а можеше да го направи и сега да се оправдава с тях както навремето направи Станишев.Затова сега е сам и атакуван от всякъде.

2016.11.07 | 19:44

58
Бойко,Бойко спря тока на доста хорица където си правиха по някой друго милионче джобни пари от закуските и това те чака.Яко са се уплашили че пак може да останеш на власт и няма да има пари за закуски.Ако и сега не могат да те спрат може да стане и по лошо.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини