Малчуганите в Габрово ще се забавляват в "Зелени ателиета"

  • 14 юли 2011 09:31

  • 421
  • 0
Малчуганите в Габрово ще се забавляват в "Зелени ателиета"
© Булфото

Заниманията се организират по проекта на читалището в с. Гарван, финансиран от фонд "Култура" на Общината в Габрово и наречен "Моето шарено лято" .

Дейностите стартират от днес. "Зелените ателиета" ще се проведат в три последователни дни, като програмата на всяко ще бъде до 8 часа, а сформираната група от деца ще участва и в трите работилници.

Работният процес в два от дните ще се проведе на открито в района на село Николчевци, където ще се използва базата на НЧ "Хр.Ботев-2008" - клуб "Чаира".

Проектът е насочен към деца от тази възрастова група, защото за нея се организират по-рядко занимания от такъв тип и най-често те получават знания чрез стандартни методи за обучение, твърдят организаторите.

Програмата на проекта предвижда както формирането на знания и умения в областта на изкуството, така и запознаване с природните дадености на региона.

В края на август се предвижда обща изложба на резултатите от проведените ателиета, заснемане и представяне на кратък документален филм за работния процес.

Последвайте канала на

Десислава Станева
421 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини