Русе посреща чудотворна икона

  • 02 февруари 2013 08:52

  • 2853
  • 0
Русе посреща чудотворна икона
©

Чудотворна икона излагат за поклонение в русенската църква "Св. Троица". Поради големия интерес на русенци тя ще бъде показана още днес в православния храм, който се намира в центъра на крайдунавския град.

Чудотворната икона на Света Богородица Млекопитателница първоначално бе донесена в крайдунавския град за реставрация от храма в село Пепелина. Чудотворна икона ще бъде изложена за поклонение за гражданите на Русе на празника Сретение Господне с благословението на Негово високопреосвещенство Русенски митрополит Неофит в катедралния храм "Света Троица".

От Русенската митрополия призовават поклонниците да спазват установения каноничен църковен ред и да не пипат иконата с ръце и да не я целуват с червило. Държането на ръце върху иконите, за да се прави т.нар. зареждане с енергия е изключително неправилно, няма нищо общо с църковната традиция и е плод на фантазията на хора с болна мистика, обясняват от митрополията.

Иконата на Св. Богородица представя Младенеца Христос в ръцете на Светата Дева, която го кърми. Чудотворното копие на иконата се намира в руския скит на Света гора "Св. пророк Илия".

Последвайте канала на

2853 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини