Барабанена терапия помага на деца аутисти

  • 31 януари 2013 14:41

  • 2179
  • 0
Барабанена терапия помага на деца аутисти
©

За втора поредна година в Бургас се проведе демонстрация на ритъм-барабанна терапия за деца аутисти. Терапията помага на децата със специални образователни потребности да повишат своята концентрация и така да се адаптират по-лесно в социалната среда. Обучението е предвидено и за родители на деца в такова състояние, разказва БНТ.

На три години и половина Дея все още не говори. При всяко упражнение е център на внимание - изпълнява задачите както тя реши, но с вещина, странна за такова мъниче. Присъства на ритъм-терапията на Мартин ИвановМартин Иванов Мартин Иванов е роден на 4 август 1970 г. във Велико Търново. Мартин Иванов е магистър по история за втори път. След първия сеанс светът за Дея станал само барабани...

"Почна да барабани по абсолютно всичко. Абсолютно всичко. Целият свят беше барабанене. Това врати... всичко трябваше да барабани. И все още барабани", сподели нейната майка - Миглена.

Ритъм-терапевтът Мартин ИвановМартин Иванов Мартин Иванов е роден на 4 август 1970 г. във Велико Търново. Мартин Иванов е магистър по история пояснява, че резултатите са относителни и най-важното мерило за тях е интересът на детето. "Като започнем от това, едно дете да съсредоточи вниманието си за две минути върху движението на една ръка, може да бъде един изключително голям успех, имайки предвид, че то не може да се задържи и пет секунди", обясни специалистът по ритъм-терапията.

Родителите на Дея вече са установили, че освен на дъщеря им, терапията харесва и на тях. Същността й се крие в активното слушане и комуникация чрез игра, в синхрон със специалиста - терапия, позната от времето на фараоните, но въведена у нас преди около пет години.

Последвайте канала на

2179 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини