Хора отказват да напуснат домовете си, въпреки свлачище

  • 31 януари 2013 08:06

  • 990
  • 0
Хора отказват да напуснат домовете си, въпреки свлачище
© Архив

Няма нови размествания на пластове, но хората от село Тънка бара продължават да се притесняват от възникналото свлачище. Това заяви пред БНТ кметът на селото Стоян Беширов.

Обещанията от Геозащита - Перник са, че днес в 10 ч. ще пристигнат екипи, обяви още той и изрази надежда напрежението се уталожи.

По думите на кмета на селото, три от къщите в населеното място са в най-голяма опасност, като едната от тях е в критично е положението. В нея живеят три семейства, общо 12 души. Но хората отказват да напуснат дома си. Те подписаха декларация, че искат да останат, въпреки рисковете, обяви Беширов.

Опасното свлачище застрашава живота на над 70 души в селото. Земната маса се е активирала заради дъжда и топящия се сняг. Пукнатината в скалата е над 30 сантиметра, а дълбочината й е около метър. Има голяма опасност свлачището да тръгне надолу към селото.

Проблемът съществувал от близо шест години, но до момента никой не е обърнал внимание на сигналите на местните хора, предаде БНТ. Сега много от тях могат да останат без домовете си.

Последвайте канала на

990 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини