През август започва ремонт на моста "Чавдар" в София

  • 13 юли 2011 14:54

  • 1234
  • 0
През август започва ремонт на моста "Чавдар" в София
© Булфото

Това каза кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска при откриването на строителните работи на мост естакада на кръстовището на бул. „А. Сахаров” и бул. „А. Ляпчев”.

Договорът за изграждането на естакадата е на стойност 8 857 000 лв., като в преговорите с изпълнителя е намалена стойността, включвайки изпълнението и цялостното изграждане на връзката с улицата „Свети Киприян”.

Кметът уточни, че от тази сума са спестени над 2,5 млн. лв., защото тази пътна връзка е била съвсем различен проект. Срокът за изпълнението на моста естакада е 360 календарни дни, като е предвидено трикратно спиране на движението за около два-три дни.

Това уточни изпълнителят на проекта инж. Бисер Иванов. Самото изграждане ще започне в началото на август, а експлоатационният срок на съоръжението е 50 години, като с нормално поддържане, той може да се удължи до 200 години.

На въпрос - защо проектът се е забавил толкова, Фандъкова отговори, че са били затворени няколко основни пътни артерии в столицата, заради изпълняващи се пътни проекти, и движението е било прекалено затруднено. Това е била една от основните причини този проект да се забави.

Липсата на терени за отчуждаване за изпълнението на този проект е била една от причините общината да се насочи именно към него към настоящия момент, когато на дневен ред са и други инфраструктурни проекти.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1234 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини