Билети за деца само срещу акт за раждане

  • 30 януари 2013 06:08

  • 2314
  • 5
Билети за деца само срещу акт за раждане
©

Децата до 7-годишна възраст ще се возят в междуградските рейсове с билети, издадени само срещу ксерокопие от акта за раждане, съобщава в. "Монитор" .

Това е записано в наредбата за изменение и допълнение на наредбата, която бе представена вчера и регламентира намаленията и начините за компенсация на автобусните превозвачи.

Хлапетата от 7 до 10 годни пък ще трябва да носят ученическа карта, за да ползват 50% намаление.

На билета на малчугана ще трябва да е записан пореден номер, името на превозвача, маршрутът, мястото на пътника, дата и час на тръгване. Освен това в документа ще трябва да е разписана и отстъпката, която се полага на децата.

Превозвачите ще трябва да правят и копие на билета, с което да се отчитат на общините, за да бъдат компенсирани за направеното намаление от редовната цена. Освен дубликата транспортните фирмите ще трябва да предоставят и копие от отчетите на касовия апарат за направеното намаление. От 1 април всеки рейс трябва да бъде с фискално устройство с дистанционна връзка с НАП, за да могат да качват хора от малките селища.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2314 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Коко

2013.01.30 | 13:12

5
Поредната безумица, който го е решил това сеща ли се за личните данни на детето и родителите откога и шофьорите оперират и са регистрирани за оператори на лични данни.
mudov

2013.01.30 | 13:12

4
на някой хора ама здраво им хлопа дъската . има достатъчно дърводелци да ви оправят дъските който нямат работа
Чиновниците съвсем полудяха!

2013.01.30 | 13:12

3
Чиновниците съвсем полудяха. Вече очаквам да измислят всякакви подобни безумия. Тая страна се превръща в подвижна психиатрия.

2013.01.30 | 11:32

2
O-o-o безумие ! От ден на ден някой (кой ли е ? ) ни пуска малки камъчета в обувките. Да ни обиват, да ни е гадно , да искаме да избягаме от тази лудница! Тук вече няма червени или сини, вече са те и ние. Те - дето стоят на топло в НС и МС , и ние - които ги хрантутим и позволяваме да ни разиграват!
Симеон

2013.01.30 | 11:32

1
Вчера отидох да извадя билет за 3г ми дъщеря и съм потресен! Въпросният безплатен ропуск е с големината на билетче за еднократно возене, на който едва успяха да впишат имената й. Освен това не е ламиниран и още на първата седмица ще заприлича на тоалетна хартия. На всичкото отгоре има и място за снимка... с размери 1см Х 1см !!! Възмутително отбиване на номера.

Добави коментар

Водещи новини