ЕК няма да ограничава розовото масло в козметиката

  • 29 януари 2013 21:19

  • 911
  • 0
ЕК няма да ограничава розовото масло в козметиката
©

Европейският комисар по здравеопазването Тонио Борг заяви, че Европейската комисия няма да предприема законодателни действия за ограничаването на влагането на розово или лавандулово масло в козметични продукти.

Това стана ясно от изказване на министърът на земеделието Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на пред журналисти.

"България е световен лидер в производството и на розово, и на лавандулово масло. Розата е символ на България, тя е и наше лого. Това е въпрос и на национално самочувствие. Благодарих на комисаря, че навреме са реагирали на спекулациите с производството на ориенталски тютюн, навреме реагирахме и навреме може да опровергаем тези притеснения", каза Найденов.

Според министъра българите са лидери в производството на розово масло от столетия, а на лавандулово масло от две години.

Той увери, че няма проблеми с производството и каза, че по отношение на добива всичко зависело от пазара.

По думите му през последните една-две години цените са рекордно високи. В момента килограм розово масло струва повече от 6000 евро. Въпреки това Найденов е сигурен, че въпреки кризата розовото масло ще остане незаменим продукт и в бъдеще

Последвайте канала на

911 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини