БАБХ със 7 предписания към хранителни магазини в Ловеч

  • 25 януари 2013 17:57

  • 1517
  • 0
БАБХ със 7 предписания към хранителни магазини в Ловеч
©

Седем предписания е съставила Агенцията по безопасност на храните в Ловеч на търговски обекти в областта, които продават пилешко месо, предаде БНР.

От началото на седмицата инспекторите са направили масирани проверки за количеството вода и начина на охлаждане на продуктите от птиче месо, съобщи директорът на областната служба по безопасност на храните д-р Ивайло Йотов.

Проверени са 42 обекта – супермаркети, смесени магазини и складове за търговия на едро. Нарушенията са открити в четири магазина в община Тетевен, два склада и един супермаркет в Луковит.

Всички птичи продукти, които са в срок на годност, но не съответстват на наредбата, до 20-и февруари трябва да бъдат на отделен щанд и това да бъде обозначено. След този срок продуктите със завишено съдържание на вода няма да бъдат допуснати на пазара и ще бъдат иззети от търговската мрежа.

Д-р Йотов уточни, че задължително на етикета трябва да бъде упоменат начинът на охлаждане и процентното съдържание на вода, което при замразените продукти трябва да е не повече от 4,5%, според новата наредба, 2,5 % при въздушно-струйното охлаждане и 0% при въздушното охлаждане.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1517 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини